De TurboPainter lost zijn beloftes niet in

donderdag 31 januari 2019 - 08:30
"De snelste, gemakkelijkste en meest accurate manier om elke kamer snel te schilderen", zo belooft de reclame over de TurboPainter. Een bakje met een roller, en een soort plamuurmes met een spons waarmee je over de muur wrijft. "Precies speelgoed," zegt professioneel schilder Stan Neyrinck.

Borstelstrepen

Stan is niet onder de indruk van de TurboPainter. Het bakje en de borstel ogen niet sterk. Het lijkt op een gadget voor kinderen.

Nochtans zijn de beloftes van de TurboPainter straf. "Het kan elke muur schilderen, ongeacht de textuur. Het druipt niet en zuigt tot maar liefst 5 keer meer verf in één beurt op dan de meeste verfrollers waardoor je nog sneller klaar bent. Zelfs lastige hoeken zijn geen uitdaging! De TurboPainter Pro maakt schilderen eindelijk leuk'"

Stan beleeft er in elk geval niet veel plezier aan. Hij kan de verf niet goed verdelen op de muur. Je ziet duidelijk borstelstrepen. En hij kan de hoekjes niet goed bereiken. Terwijl hij de TurboPainter test, valt het toestel zowat uit elkaar. "Zeker niet professioneel."

Dit is geen mooi werk. Mijn klanten zouden hier niet tevreden mee zijn. 

Stan, professioneel schilder

Niet aan te raden

Stan zou de TurboPainter ook niet aanraden aan een hobbyschilder. "Met een borstel en een roller heb je een veel beter resultaat." Je zou de TurboPainter wel kunnen gebruiken om een klein paneeltje mee te schilderen. Maar dan nog. Voor de helft van de prijs van dit toestel (24,97 euro), heb je al een goede rolbak, borstel en roller. En het resultaat is beter. 

De TurboPainter is ook zeer onhandig om proper te maken, zegt Stan. Je moet het bakje met de roller demonteren om alle verf te verwijderen. En de spons is ook niet goed om te reinigen. 

Geen voordelen, alleen maar nadelen

Stan ziet geen enkel voordeel. De nadelen kan hij snel opsommen:

  • Je kan de verf niet goed verdelen. Je ziet borstelstrepen. 
  • Je geraakt niet tot in de hoekjes. 
  • Het toestel is niet stevig. 
  • Het is onhandig om schoon te maken. 

1 op 10

De TurboPainter is voor Stan dik gebuisd. Hij geeft een 1 op 10. 

0 is te triestig om te geven. Dus geef ik maar een 1 op 10.

Stan, professioneel schilder

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!