Donderdag 20 januari om 9u30: De Inspecteur beantwoordt live in de Radio 2-app jouw vragen over de energiecrisis met de Ombudsman Energie

dinsdag 18 januari 2022 - 16:07
De energieprijzen zijn schrikbarend hoog. De Inspecteur staat paraat. Op donderdag 20 januari organiseert hij een exclusieve livesessie in de Radio 2-app met de Ombudsman Energie.

"De impact van de energiecrisis wordt nu echt duidelijk", vertelt Inspecteur Sven Pichal. "En een aantal energieleveranciers lijken de situatie nog erger te maken. Ze zijn slecht bereikbaar en ze sturen verwarrende of foute communicatie naar de klanten. Dat zorgt voor een grote ongerustheid." 

De redactie van De Inspecteur wordt overspoeld met verhalen en reacties van bezorgde luisteraars. "In de Radio 2-app en in de mailbox van De Inspecteur regent het klachten en hallucinante verhalen", zegt Sven Pichal. "Ik ga nu al zeggen dat we helaas niet iedereen individueel kunnen helpen. Maar de veelheid aan verhalen helpt ons om in te schatten wat de grote lijnen zijn en welke problemen het meest opduiken." 
 

Er zijn mensen die overwegen om hun aardgascontract stop te zetten. De angst voor een monsterfactuur is groter dan de angst voor de kou. 

Sven Pichal, De Inspecteur

De Inspecteur leest hoe mensen omgaan met de huidige situatie en de angst voor hoge facturen. "Er is een mail van een alleenstaande luisteraar die haar thermostaat op 16 graden heeft gezet. Lager kan niet in haar geval. Ze kijkt in haar slaapzak naar Netflix. Er is ook een getuigenis van een man die overweegt om zijn aardgascontract stop te zetten. Hij heeft dan geen verwarming meer maar de angst voor een monsterfactuur is te groot."  

Op zoek naar antwoorden

De Inspecteur bekijkt volgende week in detail de meest gestelde vragen.

Hoe komt het dat de prijzen zo hoog zijn? Hoe moet je omgaan met die maandelijkse voorschotten die verhoogd worden? Wat moet je doen met een groepsaankoop? Wat als je vast contract binnenkort afloopt? Hoe wordt de eindafrekening bepaald? Waarom wordt groene stroom ook duurder?

Elke weekdag tussen 8 en 9 kan je luisteren naar de uitzending op de radio. Je kan reageren in de Radio 2-app met #energie. Op donderdag 20 januari is er een live vragensessie in de app om 09u30. Sven krijgt dan het gezelschap van de ombudsman voor energie Eric Houtman. Op radio2.be bundelt De Inspecteur ook artikels met informatie en tips over energie. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!