Een garagehouder die onnodige herstellingen uitvoert? Not done!

maandag 12 juni 2017 - 08:00
Foto: Unsplash
Sommige garagehouders voeren extra reparaties uit tijdens een onderhoud en vragen daar ook extra geld voor. Weet dat zoiets nooit ongevraagd mag.

Een garagehouder die ongevraagd extra herstellingen uitvoert, is niet ethisch met zijn vak bezig. Het is een evidentie dat je als klant altijd op de hoogte wordt gebracht van eender welke herstelling. 

Ongeplande herstelling? Klant wordt verwittigd.

Het kan altijd gebeuren: je garagehouder start met een herstelling of een onderhoud en ontdekt daarbij een ongekend probleem. Uiteraard mag die het probleem meteen herstellen, maar alleen als je als klant op de hoogte wordt gebracht. 

Als klant heb je dan de keuze of je de herstelling laat uitvoeren of niet. Maar als je garagehouder van mening is dat het gevaarlijk is om het probleem niet te herstellen, mag hij je een document laten ondertekenen waarin je verklaart dat je de herstelling weigert. Het is een manier voor de garagist om zich in te dekken. 

Een garagehouder mag in elk geval nooit zonder te verwittigen extra herstellingen uitvoeren. Doet hij dat wel, dan mag je weigeren om voor die herstelling te betalen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!