Een zomerapp voor langslapers

vrijdag 7 juli 2017 - 07:00
Kaylee testte de AlarmMon-app
Krijg jij je zoon of dochter tijdens de zomervakantie ook maar niet uit bed? Deze app zou wel eens kunnen helpen.

AlarmMon

Een doorsnee wekker heeft een ‘snooze’-knop, en het is heel verleidelijk om er een paar keer op de drukken als je nog maar half wakker bent. Daarom bedachten de makers van AlarmMon een ander concept.

Het idee achter hun app is eenvoudig. Als het alarm afgaat moet je een korte opdracht uitvoeren. Een spelletje bijvoorbeeld, of een rekensom of een puzzel.

Het wekkergeluid houdt pas op als je de opdracht helemaal afgewerkt hebt. Tegen die tijd heb je je brein intussen zoveel gebruikt dat je helemaal wakker bent.

AlarmMon is naar eigen zeggen genadeloos. En vooral ook heel luid. Het is zo goed als onmogelijk om door het lawaai heen te slapen.

 

Getest

Kaylee (19) uit Antwerpen testte de app 3 weken lang uit en vertelde de Inspecteur dat ze het idee erachter wel goed vindt.

“Doordat je je hersenen moet gebruiken ben je inderdaad wel sneller wakker. De truc is alleen om dan ook meteen op te staan en niet vanalles op je smartphone te beginnen doen.”

De opdrachten lijken belachelijk simpel, maar zijn niet altijd evident als je net je ogen opent. “Ik moest in halfwakkere toestand bijvoorbeeld 2 keer nadenken voor ik wist hoeveel 8 x 6 was. En ondertussen blijft dat ding maar lawaai maken. Gelukkig kan je in de instellingen het volume aanpassen.”

De app doet dus wat hij belooft, al zijn er volgens Kaylee wel een paar nadelen:

  • Ze vindt het heel jammer dat de spelletjes zo snel voorbij zijn. Meestal is een opdracht na 10 seconden al voorbij, terwijl ze best wel wat langer wil spelen.
  • De vormgeving is voor Kaylee een afknapper. “Het is allemaal nogal cartoonesk opgevat, op het kinderachtige af. Daar heb ik persoonlijk niet zo veel mee."
  • Het niveau van de spelletjes vindt ze ook eerder laag: "De puzzel heeft bijvoorbeeld maar 9 stukken. Het zou fijn zijn mocht er ook een versie bestaan met opdrachten voor volwassenen. Maar kinderen gaan dit fantastisch vinden.”

 

Downloaden maar

Zin gekregen? De versie voor iOs vind je in de App Store, die voor Android bij Google Play.

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!