Eerste 'De Inspecteur Special' op zaterdagnamiddag over het nieuwe winkelen

vrijdag 29 mei 2020 - 12:00
Foto: Radio 2
Sven Pichal is er met 'De Inspecteur' elke weekdag om 8 uur. Dan gaat hij op zoek naar antwoorden op al jouw consumentenvragen. Nu maakt hij voor het eerst een special op zaterdag over de nieuwe manier van winkelen. Eénrichtingsverkeer in onze winkelstraten, pijlen op de grond, overal plexiglas en afstand houden. Hoe is dat voor jou als consument én voor onze winkeliers?

Het waren bijzondere tijden, ook voor 'De Inspecteur' op Radio 2. "De voorbije weken groeide het consumentenprogramma uit tot de corona-helpdesk van Vlaanderen. Reizen konden niet doorgaan, feestzalen en traiteurs werden geannuleerd en winkels moesten noodgedwongen sluiten."

Nu het leven langzamerhand weer op gang komt, maakt Sven Pichal de balans op. "Hoe is het voor jou om weer te gaan winkelen na de quarantaine? Ga jij al opnieuw overal winkelen waar je dat gewend was en waar staan er nog wachtrijen? Ook voor medewerkers in winkels is het een hele aanpassing. Hoe is het voor hen, vinden zij dat klanten zich voldoende houden aan de regels?"

Kijk mee en reageer

De speciale uitzending op zaterdag 30 mei wordt een vrolijke uitzending met veel muziek en verhalen van luisteraars. Radio 2-reporters Katleen Craenhals en Bart Borghijs bekijken hoe het allemaal verloopt in een kleinere winkelstraat en een groot winkelcentrum.

Je kan de uitzending én queeste van de reporters ook bekijken via de Radio 2-app. Sven is ook benieuwd naar hoe dat nieuwe winkelen voor jou gaat. Stuur je bedenkingen, foto's en reacties door via de app met #inspecteur.  

De Inspecteur Special, zaterdag 30 mei 2020 van 13 tot 16 uur.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!