"Enkel dringende herstellingen aan fietsen en auto’s zijn mogelijk, carwashes blijven gesloten’"

donderdag 26 maart 2020 - 12:10
“Is er schade aan je auto of fiets? Vraag jezelf dan af of die herstelling niet kan wachten, want enkel heel dringende herstellingen zijn toegestaan. Als je een ander alternatief bij de hand hebt, is het geen dringende herstelling meer” zegt Filip Rylant van Traxio ,de Belgische confederatie van de autohandel en –reparatie.

Herstellingen

Hoe dringend is de herstelling van je auto of fiets? De overheid maakte categorieën voor welke groepen herstellingen noodzakelijk zijn.  Voor zorgverlener, mantelzorgers of mensen die hun auto nodig hebben om te gaan werken blijven fietsenmakers en autogarages open, vertelt Rylant van Traxio. Al wie een ander alternatief kan vinden moet dus wachten.

Zorgverleners kunnen tijdelijk gratis een auto lenen

Staat je auto in de garage om te herstellen, dan val je als zorgverleners of een andere ondersteunende dienst niet zonder auto. Er zijn verschillende acties binnen de autosector. Zo kan je garage, pechverhelping of autoverhuurder je een vervangauto geven.

Als zorgverlener kan je op de website renta.be een vervangauto aanvragen, zo kom je niet zonder te zitten.

Filip Rylant woordvoerder Traxio, de Belgische confederatie van de autohandel en –reparatie

Laat je auto geen hele periode stil staan

Omdat we allemaal nu al 2 weken thuis blijven en enkel noodzakelijke verplaatsingen met je auto doen zou het kunnen dat door die lange stilstand je auto plots niet meer start. Als je auto een te zwakke batterij heeft, kan je enkel een beroep doen op startkabels. Voor een normale batterij raadt Rylant van Traxio aan om af en toe een kleine test te doen.

Activeer je lichten en batterij en laat de motor even draaien. Een normaal goed geladen batterij kan er wel enkele weken tegen, toch doe je beter een kleine test.

Filip Rylant, woordvoerder Traxio

Traxio is ook verantwoordelijk voor de carwashes in ons land: ze blijven gesloten

Je auto wassen in een carwash is geen essentiële verplaatsing. Daarom is het logisch dat alle carwashes, zelfs die met zelfbediening gesloten blijven, zegt Rylant. Heb je toch zin om je auto voor je deur te wassen, kijk dan even je gemeentereglement na. In sommige steden of gemeentes is het zelfs verboden je auto te wassen op de openbare weg.

Meer info kan je vinden op de website van Traxio. Zij hebben ook een lijst gemaakt van veelgestelde vragen tijdens deze coronacrisis. Die lijst kan je hier raadplegen. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!