Extra magnesium en zink in bruiswater om cognitieve functies te verbeteren, kan dat?

vrijdag 18 juni 2021 - 14:07
Op warme dagen is het belangrijk om goed te drinken. Maar water kan na een tijdje saai worden. En frisdrank is ongezond. Je kan ook kiezen voor gearomatiseerd bruiswater. Waterproducent Evian springt nu ook op de kar met Evian+. Bruiswater verrijkt met zink en magnesium. Maar is dat een meerwaarde?

Cognitieve voordelen? 

Het lijkt de ideale oplossing voor studenten in de blokperiode, bruiswater met extra mineralen om je cognitieve functies te verbeteren.  De beloftes van Evian+ klinken positief: zink zou bijdragen aan je leer- en redeneervermogen, magnesium heeft dan weer positieve invloed op concentratie en geheugen.  

Het klinkt veelbelovend, maar die zink en magnesium haal je ook gewoon uit gezonde voeding, zegt Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven: “Als je gezond en gevarieerd eet, dan heb je daar zeker voldoende van binnen. Een voedingspatroon rijk aan voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, noten en volle granen hebben voldoende van die voedingsstoffen in zich.”  

Een voedingspatroon rijk aan voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, noten en volle granen hebben voldoende van die voedingsstoffen in zich.

Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven

Lekker of niet? 

Al je gezond eet, heb je dus geen Evian+ nodig. Maar misschien is het wel gewoon lekker van smaak? Een aantal collega’s op de redactie van Radio 2 proefden drie verschillende gearomatiseerde bruiswaters: framboos en ginseng, pompelmoes en basilicum, en limoen en gember. Zij vinden dat de drankjes vooral lekker ruiken, maar weinig smaak hebben.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!