Feesten zonder kater dankzij een wonderdrankje?

maandag 12 december 2011 - 07:00
outox
Je hoort vaak reclame voor zogenaamde safety drinks : frisdranken die een kater kunnen vermijden, na een avondje stappen. Gewoon tien minuten na je laatste glas alcohol zo’n blikje drinken en je bent

Je hoort vaak reclame voor zogenaamde safety drinks : frisdranken die een kater kunnen vermijden, na een avondje stappen. Gewoon tien minuten na je laatste glas alcohol zo’n blikje drinken en je bent de volgende ochtend zo fris als een hoentje. Klopt dat wel ?

Enkele Leuvense studenten waren bereid om voor ons een wild drankfeestje te organiseren en na afloop de safety drink te proberen. Ze konden alvast zeggen dat de smaak tegenvalt. En ze hadden de volgende morgen toch nog last van hoofdpijn, al was het iets minder dan normaal.

Het werkend bestanddeel in safety drinks is fructose. Dat zou er voor zorgen dat alcohol sneller wordt afgebroken in ons lichaam. Voedingsspecialiste Annemie Van de Sompel wijst er op dat dat niet wetenschappelijk bewezen is. De verwerking van alcohol is een ingewikkeld proces en hangt bijvoorbeeld ook af van je lichaamsgewicht of je geslacht.

Een overmatig gebruik van fructose kan bovendien schadelijk zijn voor de lever. Gebruik die safety drinks dus met mate !

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!