Fietsenwinkel: "Fantastisch dat iedereen de fiets ontdekt of herontdekt"

zaterdag 30 mei 2020 - 17:10
Foto: Fietsen Gaethofs
Coronacrisis of niet: het is druk bij de fietsenwinkels.

"Onze zaak bestaat al meer dan 40 jaar", vertelt Inez Gaethofs van Fietsen Gaethofs. "We zitten aan de derde generatie. Het is hier druk en hectisch. Maar we vinden het fantastisch dat iedereen ineens zijn fiets ontdekt of herontdekt." Je zou denken dat iedereen in fietsparadijs Limburg al een fiets had. “Ja blijkbaar niet! Soms staan er 15 à 20 mensen aan te schuiven voor de winkel. Maar ze zijn heel geduldig en wachten mooi in de rij. We proberen zo veel mogelijk op afspraak te werken om wachtrijen te vermijden.”

“We hebben wel wat fietsen op voorraad, maar zeker niet genoeg voor iedereen. Ook leveranciers zitten met tekorten. Wachttijden lopen soms op tot een half jaar.”

Goed weer + meer tijd = fietsplezier

Heel wat communie- en lentefeesten, het ideale moment voor een nieuwe fiets, gingen jammer genoeg niet door. "Maar toch worden die fietsen vaak nog cadeau gedaan. De mensen willen graag toch nog iets geven. Een fiets is ook een cadeau waar heel het gezin mee van kan genieten."

Maar van waar komt die massale toeloop op fietsen? "Ik denk dat het een combinatie van het fantastische weer en meer tijd hebben is. Dat we meer tijd vrij kunnen maken om eens met de fiets te gaan rijden. We moeten elke dag naar het werk rushen omdat we meer van thuis uit werken. Ik hoop dat dat fenomeen zich voort blijft zetten. Dat we met z’n allen blijven fietsen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!