Fopspenen: geen dutje zonder tutje!

maandag 7 maart 2011 - 13:44
Fopspeen
Niks zo aandoenlijk als een baby die dankbaar tekeer gaat met z'n fopspeen. Of het nu een modieus gestyleerd luxemodel of een rubberen onding is, elke jonge ouder geeft probleemloos zo'n 3 tot 5 euro

Niks zo aandoenlijk als een baby die dankbaar tekeer gaat met z'n fopspeen. Of het nu een modieus gestyleerd luxemodel of een rubberen onding is, elke jonge ouder geeft probleemloos zo'n 3 tot 5 euro uit aan een goede nachtrust. Maar met welke àndere gevolgen?

Marleen Finoulst, huisarts en hoofdredactrice van Bodytalk, licht toe voor welke keuze je als ouder staat en wat de voor- en nadelen zijn van fopspeentjes. Om de proef op de som te nemen, stuurt Hein reporter Thomas Cordie langs het VRT kinderdagverblijf...
Met de hulp van crechecoordinatrice Ilse Verheyen probeert hij enkele exemplaren aan de kleverige klauwtjes van de onschuldige peuters te ontfutselen.
De buit wordt voorgelegd aan professor Luc Martens, afdelingshoofd Kindertandheelkunde van de UGent. Hij beoordeelt ze naar mogelijke effecten op het gebit: welke vormen, kleuren en materialen zijn nu het meest geschikt? Of maakt het niks uit waar je kleine spruit op zuigt?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!