Getest! De elektrische plooifiets E-Brompton

woensdag 25 april 2018 - 08:45
Vlot de baan op en het openbaar vervoer nemen met een elektrische plooifiets? Dat wil ik getest zien! Soraya heeft geen rijbewijs en doet alles met fiets, bus, tram en trein. Zij stond te springen om de E-Brompton te testen.

Het is een compact model en een echt lichtgewicht. De fiets weegt ongeveer 12 kilo en de batterij 2 kilo. Dat maakt het makkelijk om te dragen. Dat zorgt er ook voor dat je op de baan zonder elektrische aandrijfkracht makkelijk kan fietsen.

Een brug op fietsen? Een fluitje van een cent. Ik kan eindelijk rustig meezingen met mijn muziek zonder buiten adem te zijn.

Soraya Verschelden - testpersoon

De fiets op- en uitplooien is op zich gemakkelijk maar vergt wel wat oefening. Gelukkig bestaan er handige demofilmpjes om je te assisteren als je het even niet meer weet. Na een tijdje wordt het routine en ben je er zo mee weg.

Elektrische batterij

De batterij is eigenlijk extern. Je klikt ze vooraan op de fiets als je gaat vertrekken en haalt ze eraf bij het opplooien of als je onderweg bent (op trein of tram).

De batterij zit in een handig draagtasje waar je nog wat spullen in kwijt kan. Bij de fiets wordt ook een grotere fietstas geleverd die je op dezelfde manier vooraan bevestigt en waar je meer in kwijt kan.

Opladen

Met een volle batterij kun je 30 kilometer fietsen. Als je batterij leeg is duurt het 4,5 uur om deze volledig op te laden. Opladen gebeurt met een standaard adapter vergelijkbaar met die van een laptop.

+

  • compact
  • licht om te dragen en te fietsen (zonder aandrijving)
  • batterij makkelijk te bedienen en mee te nemen

-

  • draaischroeven zijn minder praktisch (bij het opplooien)
  • prijs ligt wat hoog 
  • er is geen pootje aan de fiets om hem makkelijk te zetten
  • het stuur is niet verstelbaar in hoogte

8/10

Ik geef hem echt niet graag terug, ik win zoveel tijd met de E-Brompton, dat ga ik echt missen.

Soraya Verschelden

Woensdag Fietsdag

De E-Brompton kan je perfect helpen om iedere woensdag als fietsdag te dopen. Deze actie loopt 8 weken lang en de bedoeling is te stimuleren om woon- werkverkeer met de fiets te doen.
Alle info vind je hier

#gowiththevelo

Bezorg gerust je foto van woensdag fietsdag inclusief hashtag via de app van Radio 2!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!