Je slaapt beter onder een zwaar deken

donderdag 25 april 2019 - 08:40
Slechte slapers slapen vaak onrustig. Een verzwaard deken kan dan helpen om opnieuw beter te slapen. Door het uitoefenen van diepe druk op het lijf ervaar je als gebruiker een gevoel van veiligheid en gaat je lichaam ook ontspannen. "De Inspecteur" doet een test en die draait positief uit!

Het zware deken maakt je rustiger

Vanessa is een slechte slaper. Ze heeft moeite om de slaap te vatten en ze ligt verschillende keren per nacht lange tijd wakker. Ze is er ondertussen aan gewend geraakt dat ze een moeilijke slaper is maar leuk is anders natuurlijk. Doorheen de jaren heeft ze al verschillende dingen geprobeerd om beter te slapen maar tot nu toe heeft ze nog geen sluitende oplossing gevonden. "Ik heb een ander kussen gekocht en een nieuwe matras. Ik heb ook al wat medicatie geprobeerd die me rustiger moet maken voor het inslapen. Zonder resultaat." 

Vanessa wil niet naar klassieke slaappillen grijpen omdat ze vreest dat ze te snel afhankelijk zal worden van de medicatie. Als ze de kans krijgt om het zware deken te testen, grijpt ze die meteen. 

Dat deken belooft slechte slapers opnieuw een goeie nachtrust. Volgens de producent zorgt het zware deken ervoor dat je vanzelf rustig wordt. "Door het uitoefenen van diepe druk op het lijf ervaart de gebruiker een gevoel van veiligheid en worden bepaalde hormonen aangemaakt, wat lichamelijke ontspanning mogelijk maakt. Dit geeft een kalmerend effect."

Mijn lichaam wordt rustig onder het deken en daardoor stopt mijn hoofd ook met malen

  Vanessa, testkandidaat

  Vanessa is heel blij met het deken. Ze slaapt beter. Maar ze is wel verrast door het goeie resultaat. Ze had het nooit gedacht dat het deken zo'n groot verschil zou maken. "Ik had al wel gehoord dat een zwaarder deken kan helpen maar 't is natuurlijk leuk als ik merk dat het ook echt werkt." 

  Maar Vanessa blijft ook realistisch. Het deken helpt maar dat betekent niet dat elke slechte slaper hiermee geholpen is. "Elke mens is anders en dus ga ik niet beweren dat dit deken voor iedereen dé oplossing is. Maar 't is het proberen waard."

  Pluspunten 

  • Ik slaap écht beter 
  • Het deken voelt zwaar maar knelt nooit
  • Het is lekker warm 

  Minpunten

  • Prijs. Het goedkoopste deken kost 548,99 euro. 
  • "Dat is prijzig maar als je ermee geholpen bent, is het z'n prijs waard. 
  • Het zou leuk zijn als je het deken een tijd kan proberen alvorens je het aankoopt. Dan weet je écht of het werkt.

  9 op 10

  "Ik geef het deken mooie punten. Kan ook moeilijk anders want ik ben er écht mee geholpen."

  Aanbevelen via mailSturen via mail

  het gezegd heeft!