Koekjes als ontbijt?

woensdag 23 november 2011 - 07:30
Het bakproces van koeken heeft een invloed op de gezondheid. Dat leiden we af uit de reclame van een bekend merk van ontbijtkoeken. Het bakprocedé zou ervoor zorgen dat de koolhydraten traag worden

Het bakproces van koeken heeft een invloed op de gezondheid. Dat leiden we af uit de reclame van een bekend merk van ontbijtkoeken. Het bakprocedé zou ervoor zorgen dat de koolhydraten traag worden afgegeven aan en opgenomen door ons lichaam. Daardoor hebben we een hele ochtend energie.

Wat is daar nu allemaal van aan? En hebben we van een boterham met choco dan minder energie? Of van een kilo mandarijntjes?
 

Diëtiste Annemie Van de Sompel heeft het uitgezocht.

De koolhydraten in de ontbijtkoeken worden inderdaad traag afgegeven aan en opgenomen door het lichaam waardoor ze gezonder zijn dan de ‘snelle’ suikers in andere koeken.

Kinderen kennen het verschil niet tussen ‘koeken met snelle en trage koolhydraten, voor hen is een koek een koek, dus is het volgens diëtiste Van de Sompel niet aan te raden een kind op te voeden met het idee dat koeken een normaal evenwichtig ontbijt zijn. Maar af en toe een ontbijtkoek kan wel eens.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!