Maak een gitaar van je smartphone

vrijdag 4 augustus 2017 - 07:00
Jelle Cleymans: "Niet hetzelfde als een echte gitaar, wel handiger om mee te nemen op reis."
Gitaarspelen aan het kampvuur is niet voor iedereen weggelegd. Maar met deze app lukt het wel.

Echte Gitaar

Er zijn verschillende gitaarapps te verkrijgen, maar ze zijn niet allemaal gratis, en ook niet voor elk besturingssysteem.

De Inspecteur ontdekte dat je met de gratis versie van de app "Echte Gitaar" toch al iets bij mekaar kan tokkelen dat ermee door kan. Als je tenminste een smartphone hebt die goed klinkt.

Getest

Jelle Cleymans liet zich eens gaan met de app en was aangenaam verrast door het grote aantal akkoorden in de database. “In theorie kan je elk mogelijk akkoord met de app spelen. Dat wil dus ook zeggen dat je elk liedje ter wereld met de app zou moeten kunnen spelen.”

Hij voegde meteen de daad bij het woord met een versie van ‘Het Is Een Nacht’ van Guus Meeuwis. "Het nadeel is alleen dat je in de gratis versie maar 5 akkoorden tegelijk kan gebruiken.”

Je zal dus moeten teruggrijpen naar liedjes die relatief simpel in elkaar zitten. “Gelukkig zijn de meeste van de grootste hits aller tijden opgebouwd uit 4 akkoorden.“

 

De klank

Voor een leek klinkt deze app wellicht als een echte gitaar. “De klank valt inderdaad wel mee” vindt Jelle, “al zou ik er nu ook geen plaat mee opnemen. Maar als je nooit eerder een gitaar in je handen had kun je hiermee toch iets fraais uit je smartphone toveren”.

En dat is meteen de belangrijkste troef van de app. “Ik denk dat het vooral een leuk ding is voor iedereen die altijd al eens gitaar wou spelen, maar er nooit toe kwam. Als je een beetje oefent, kun je er op vakantie de show mee stelen aan één of ander kampvuur.”

Geoefende gitaristen zullen er hun pap wellicht niet mee kunnen koelen, al laat Jelle de app wel op z’n smartphone staan. “Ik ga meestal kamperen en mijn gitaar past dan niet in de rugzak. Als er een nummer bij me opwelt, kan ik dankzij de app toch meteen eens luisteren hoe het klinkt.”

 

Downloaden maar

Eens proberen wat het geeft? De versie voor iOS vind je in de App Store, die voor Android op Google Play.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!