Met deze bijenkast tap je honing uit je eigen tuin

dinsdag 9 juni 2020 - 08:40
Samir Korbi speurt het internet af op zoek naar leuke uitvindingen en gadgets die ons leven gemakkelijker kunnen maken. Deze week spot hij een mooie bijenkast voor in de tuin, een praktisch schoenenrek en een mondmasker voor honden.

Honing uit je eigen tuin met de Flow Hive 2

Honingbijen hebben nood aan plaatsen waar ze een nest kunnen bouwen. De bedenkers van de Flow Hive 2 willen daarvoor zorgen. Tegelijkertijd vinden ze het belangrijk dat de honing die de bijen produceren direct kan opgevangen worden.

De Flow Hive 2 is een bijenkast waarin de dieren een veilige plek vinden en waarvan de mens de honing gemakkelijk kan aftappen. Het huisje is ongeveer een meter hoog. Het is zodanig opgebouwd dat je er beneden een bokaal kan onder zetten waarin je de honing kan opvangen. Je moet alleen nog het kraantje opendraaien. 

Het huisje ziet er bijzonder uit. Maar het is nog niet zeker dat het ooit in onze tuin zal belanden. De bedenkers zamelen op dit moment geld in op Indiegogo, een crowdfundingplatform waar ondernemers via campagnes geld kunnen ophalen om hun uitvinding te realiseren.

De Hypelev, een zwevend schoenenrek

De Hypelev is een uitvinding voor hippe vogels. Mensen die veel sneakers hebben die hun collectie ook graag met de rest van de wereld willen delen. 

Want de Hypelev is een modern en geavanceerd schoenenrek. Je zet je schoenen er niet op maar je laat ze zweven. Dat gebeurt door middel van een sterke magneet. Je stopt een magneet in de binnenkant van je schoen en je brengt je schoen vervolgens tot dicht bij het schoenenrek. Door de magnetische kracht blijft de schoen in het ijle zweven.

Het is een gek zicht. Maar het levert ongetwijfeld wel nieuwsgierige blikken op! Al moet je er wel een ferme duit voor neertellen. Eén Hypelev kost 221,47 dollar.

Een mondmasker voor honden

Het was te denken dat dit gadget op de markt zou komen. Een mondmasker voor honden! De dingen zijn onder andere te koop via Amazon. Je kan zo'n masker aanschaffen om je dier te beschermen tegen mogelijk gevaarlijke virussen.

Het is natuurlijk maar de vraag of die investering zin heeft. Het heeft in elk geval geen nut in de strijd tegen het coronavirus. Honden worden niet door het virus getroffen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!