Met deze noise cancelling headphone heeft je hond nooit meer schrik van vuurwerk

dinsdag 2 juni 2020 - 08:55
Samir Korbi speurt het internet af op zoek naar leuke uitvindingen en gadgets die ons leven gemakkelijker kunnen maken. Deze week spot hij een praktische uitvinding voor honden. Maar hij denkt ook aan de mens, met een interactieve fitness coach en een slimme bril.

For Me: een interactieve fitness coach 

De For Me Fitnessspiegel is een uitstekende uitvinding voor iedereen die letterlijk het goede voorbeeld nodig heeft tijdens het sporten.

Het ding ziet eruit als een reusachtige smartphone. Maar in werkelijkheid is het een interactieve spiegel. Je ziet jezelf en tegelijkertijd zie je ook een coach op het scherm. Die toont en vertelt hoe je de oefeningen moet doen. Je kan kiezen voor een trainingsprogramma voor dans, yoga, boksen of krachttraining. Genoeg opties dus om te bewegen! 

Omdat het toestel eruit ziet als een grote spiegel hoef je het ding niet weg te moffelen in een rommelhok waar je ook wat sportoefeningen doet. Nee, je kan het toestel gewoon in je woonkamer zetten als decoratie. 

De For Me is voorlopig nog niet officieel op de markt en er zal bovendien een stevig prijskaartje aan vast hangen. Het kleine pre-order model kost 2.245 dollar, voor het grote pre-order model betaal je zo maar even 4.295 dollar! 

Pawnix: een noise cancelling headset voor honden

Honden en onweer. Of honden en vuurwerk. Dat zijn geen goede combinaties.

Om te vermijden dat je hond keer op keer onrustig wordt bij onweer of tijdens vuurwerk is er nu de Pawnix. Het is geluiddempende hoofdtelefoon voor honden. Het toestel werkt net zoals een klassieke 'noise cancelling' hoofdtelefoon voor mensen. Als je er zo één op je hoofd zet, kan je het omgevingsgeluid volledig wegfilteren. Dat is ook wat er gebeurt als je een Pawnix op de kop van je hond zet.

De uitvinding ziet er veelbelovend uit. Maar het is nog lang niet zeker dat het toestel ooit op de markt komt. De bedenkers hebben op dit moment een campagne lopen op de website Indiegogo om geld in te zamelen zodat de Pawnix effectief gemaakt kan worden.

MyEye 2: een slimme leesbril

Google Glass kennen we al een tijdje. Het is een draagbare computer in de vorm van een bril. Het product werd in 2015 met veel bombarie aangekondigd maar uiteindelijk is het nooit als een massaproduct op de markt gekomen.  Het lijkt erop dat mensen er niet zitten op te wachten om de hele tijd met een slimme bril rond te lopen. Dat ding onthoudt immers alles waar je naar kijkt en weet dus ook wat je leuk vindt of wie je leuk vindt. 

Maar dat betekent niet dat een slimme bril nooit een meerwaarde kan zijn. Integendeel. Er zijn veel mensen die niet alles kunnen lezen, ook al hebben ze dan een bril op. De MyEye 2 belooft op dat vlak een grote hulp te zijn. Het is de opvolger van de My Eye. Dat is een toestel van OrCam dat mensen die slecht zien of blind zijn, helpt bij het lezen. De Inspecteur deed trouwens ooit een test van de eerste versie van MyEye. 

De MyEye 2 is een slimme camera die je op je bril kan vastklikken. Het ding ziet naar wat je kijkt en registreert die informatie. Op die manier kan het toestel de informatie aan jou voorlezen. Stel dat je wil weten hoeveel iets kost, dan volstaat het om gewoon naar het prijskaartje te kijken en de MyEye 2 zal je de prijs meedelen. Het toestel kan tot op zekere hoogte ook gezichten herkennen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!