Oikos Virgin Mojito: geproefd, getest en lekker bevonden

woensdag 17 juni 2020 - 09:24
De zomer staat voor de deur en dan duiken er weer tal van nieuwe zomerse producten en zomerse smaken op in de supermarkt. Danone pakt uit met een heel bijzondere en zomerse smaak voor zijn Oikos, de bekende Griekse yoghurt. Virgin mojito!

Griekse yoghurt met de smaak van virgin mojito. Dat leek ons wel eens de moeite waard om te proeven. Mijn collega's Katleen, Bart en Sofie waren meteen kandidaat.

Mijn collega's proeven

Wat hen meteen opvalt is de zomerse look van de verpakking. Dat typische helderblauwe van Oikos en munt en limoen in overvloed. Zodra je het potje opent, ruik je het frisse van de munt, maar ook het zurige van de limoen en yoghurt. Het doet Katleen zelfs even wegdromen naar de kaastaart met limoen van haar mama!

De smaak van de munt en limoen komen blijkbaar ook terug als je het proeft, op dat vlak komt Oikos zijn belofte na. Bart en Katleen zijn meteen fan, Sofie is minder overtuigd. Wat hen wel opvalt is dat deze virgin mojito wel heel zoet smaakt en er nergens rietsuiker op de verpakking staat. Een essentieel ingrediënt voor mojito!

Annick bekijkt het etiket

Voedingsdeskundige Annick Verween moet het enthousiasme van mijn collega's wel meteen temperen. Want ondanks de vele munt en limoen op de verpakking, vind je er maar weinig van terug in het potje: "Ik moet je teleurstellen want amper munt en amper limoen in deze Oikos, slechts 0,4% munt en 0,1% limoen. Wat is wel zie is dat er 4,1% citroen in zit, en volgens mij is dat een ingrediënt dat in een gewone mojito niet opduikt. Op zich trouwens niet zo raar, want qua kostprijs verschillen die twee nogal. Citroen is veel goedkoper om te gebruiken dan limoen."

Van deze Oikos virgin mojito zal je alleszins niet dronken worden, want alcohol zit er niet in. Wat er wel in zit is veel suiker: "Als je je zomerse lijntje wil behouden pak je best niet te veel naar deze variant als alternatief voor je gewone Oikos. 17 gram suiker in dit zomerse potje ten opzichte van 5 gram bij de klassieke Oikos. Dat scheelt bijna 2 klontjes! Daarnaast een boeketje aan verdikkingsmiddelen, zuurteregelaars, aroma’s en, misschien nog het meest bizarre, wortelconcentraat.

Voor wie denkt dat Griekse yoghurt gezond en mager is, heeft Annick nog deze boodschap: "We spreken hier van volle Griekse yoghurt, geconcentreerde yoghurt dus, rijk aan vetten en eiwitten. Lekker en gezond, maar dus niet calorie-arm!

Deze Oikos virgin mojito is een limited edition en nog tot september te koop in Colruyt, Carrefour en Delhaize. De prijs is dezelfde als die van de andere Oikos met smaak.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!