Pendelaar Sofie: "Samen terug veilig op weg… zonder mij"

zondag 3 mei 2020 - 17:12
Sofie is een pendelaar. Ze reist gemiddeld 4 dagen per week van haar woonplaats in Wervik naar haar werkplaats in Brussel. Eén treinrit duurt 1 uur en 37 minuten. In theorie. In de praktijk is dat altijd langer. Sofie is ook een kritische consument. Ze werkt voor De Inspecteur op Radio 2. Een kritische, pendelende consument. Dat geeft vaak vonken. Maar het levert vooral inspiratie op. Voor haar, voor jou en voor de NMBS en Infrabel.

De NMBS laat mij via een mailtje weten dat we weer samen veilig op weg kunnen. Maar het zal zonder mij zijn.

#MoveSafe

In de mail laat de NMBS weten dat ze samen met Infrabel alles in het werk stelt om vanaf maandag 4 mei een maximale treindienst te voorzien. Hoera!

“Vanaf 4 mei zal het treinaanbod vrijwel volledig hervat worden.” Tof zeg! “Met uitzondering van een groot deel van de P-treinen van en naar Brussel.” Oei.

Maar goed. Ik moet er niet wakker van liggen. Ik werk nog grotendeels van thuis uit. Alleen voor de vroege dienst moet ik naar Brussel. En die dienst begint té vroeg om met de trein te kunnen gaan. Dus ik neem de auto. Ik hoop dat ik op verlaten snelwegen zal kunnen rijden. Ik vrees alleen dat nog veel meer mensen dat hopen.

Geen ontbijt meer?

Mijn mondmasker ligt nochtans klaar. Ik kan zó de trein op als ik wil. Ik vraag me alleen één ding af. Als je verplicht bent om een mondmasker te dragen op de trein, in het station en op het perron, mag je dan niet meer eten en drinken op de trein?

Als mondmaskers verplicht zijn op de trein, is het dan ook verboden om te eten en te drinken op de trein? 

Pendelaar Sofie

Tijdens mijn rit van meer dan anderhalf uur nuttig ik wel eens een ontbijtje, of een tussendoortje. En ik neem geregeld een slokje water. Maar met een mondmasker is dat nogal moeilijk. Dus eten en drinken is voortaan verboden op de trein? Vreemd dat daar nog niks over gezegd is.

Ik ben benieuwd hoe het allemaal zal verlopen. Op de trein en op de weg. Ik kwam vanochtend twee pendelmaatjes tegen bij de bakker. Op de stoep, op veilige afstand. Zonder mondmasker. De één neemt af en toe nog de trein (“zalig, ik heb vaak een rijtuig voor mij alleen”), de ander werkt net als ik thuis. Niemand die morgen, maandag 4 mei paraat zal staan aan “ons” wachthuisje op het perron.

Laat het me weten hoe het gaat daar, op de trein. Ik ben benieuwd.

Alle andere verhalen vind je op Sofies website

Je kan ook haar Facebookpagina leuk vinden!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!