Pratende bouwblokken: goed voor je kind?

donderdag 28 februari 2019 - 08:07
De Bla Bla Blocks van VTech beloven heel wat. Het speelgoed leert peuters al spelend cijfers, het alfabet en vormen. Marthe en Roel, de kindjes van Lien uit Zulte, testen het uit!

De beloftes

De Bla Bla Blocks bestaat uit verschillende modules. Je kan dus beginnen met de vrachtwagen, en later ook het speelhuis bijkopen. Zo kan je blijven bouwen en uitbreiden. En de speelsets zijn onderling compatibel. Roel en Marthe testen de vrachtwagen uit. Die koop ik voor 25 euro bij Dreamland. 

Het speelgoed belooft veel. De blokken herkennen alle letters van het alfabet, je kan eindeloos bouwen en peuters leren al spelend vanalles bij. Zo zouden de Bla Bla Blocks de fantasie en de fijne motoriek van je kind ontwikkelen. 

Zingen en tellen

"Praten doen de blokken alleszins," zegt mama Lien, "en alles ziet er ook heel kleurrijk uit." De kinderen hebben vaak met de blokken gespeeld. Marthe is 3 jaar en vindt de Bla Bla Blocks vooral leuk omdat ze zingen en tellen. Ze vindt het heel erg leuk om blokjes in de bus te stoppen en te luisteren naar wat de bus zegt. 

Roel is 1,5 jaar en bouwt vooral graag torens met de blokken. Maar hij heeft nog moeite om de blokjes in de bus te stoppen of ze eruit te halen. Je moet redelijk hard trekken en duwen om de blokken er in- en uit te halen. 

 

  Ze grijpen vlug naar iets anders, want het speelgoed valt snel stil. 

  Mama Lien

  Pluspunten

  • De kinderen leren inderdaad vormen, cijfers en letters op een leuke manier. 
  • Ze spelen er graag mee. 
  • Je kan verschillende speelsets bijkopen. 
  • Het is degelijk materiaal. 
  • Prijs/kwaliteit zeer ok!

  Minpunten

  • De Bla Bla Blocks vallen snel stil. "Ander speelgoed begint weer vanzelf geluid te maken, de blokken moet je zelf weer laten praten." Dat is jammer, want de kinderen verliezen de blokken dan uit het oog. 
  • De taal is misschien te Hollands. "Wij zeggen 'nagels', de blokken noemen ze 'spijkers'. 
  • Het volume is stil. Als de kinderen zelf luid praten, of de blokken vallen om, dan hoor je de blokken niet meer. 

   

  7 op 10

  "Het is leuk speelgoed, maar ik had er toch iets meer van verwacht," zegt Lien. Vooral omdat de kinderen vlug naar iets anders grijpen. De blokken vallen snel stil, en het speelgoed doet nog net iets te weinig. Het mechanisme is ook te moeilijk voor de kleinste. Prijs/kwaliteit is het wel dik in orde! Het is sterk en degelijk speelgoed. En ze spelen er graag mee. 

  Aanbevelen via mailSturen via mail

  het gezegd heeft!