Recht je rug dankzij deze verstelbare steunband

donderdag 14 februari 2019 - 08:40
Als je elke dag achter een bureau zit, dan ken je het fenomeen. Je gaat naar huis met kromme schouders en een stijve nek en rug. Om die ongemakken tegen te gaan, zijn er tal van verstelbare braces te koop. 'De Inspecteur' test er één uit.

Een brace voor een rechte rug 

"Ben jij je rug- en schouderklachten zat? Dan is deze schouder brace dé oplossing." De reclame voor dit product is duidelijk. Als je de brace aandoet, zou je je vanzelf beter voelen en kom je de dag door zonder klachten. Dat wil 'De Inspecteur' testen.

Hij koopt de Adjustable Figure Posture Corrector in de webwinkel van Geatbest.com. Maar je kan de brace ook op andere websites vinden. Voor de test doet hij een beroep op Sophie Bierens. 

Sophie heeft al jaren last van nekpijn en kromme schouders. Ze hoopt dat deze steunband haar klachten effectief  verlicht. 

Ze kocht er onlangs al één op eigen initiatief in een orthopedische winkel maar ze is er niet 100% tevreden over. Die orthopedische steun recht haar rug en schouders maar ze kan er niet langer dan een paar uur mee rondlopen. Sophie hoopt dat deze brace beter aansluit bij haar lichaam. Want tijdens de weinige uren dat ze die orthopedische brace draagt, merkt ze wel een effect.  

Deze zwarte brace is heel goed! Ik kan hem zo hard aanspannen als ik zelf wil en dat is een groot voordeel. Zo hebben mijn spieren de tijd om zich langzaam aan te passen. 

Sophie Bierens, testkandidaat

"Ook mijn kinesist is tevreden." 

Sophie is enthousiast over de brace. En dus neemt ze hem mee tijdens haar wekelijkse bezoek aan de kinesist. "Mijn kinesist heeft de brace bekeken en hij is er positief over." Het is goed dat Sophie de grootte van de brace zelf kan kiezen. Op die manier heb je zelf controle over de druk die op je schouders en rug- en nekspieren terecht komt. Hoe langer je de brace draagt, hoe strakker je ze kan trekken. Als je een brace hebt die te strak zit, riskeer je dat je je spieren teveel belast. 

Pluspunten

  • Je kan de brace zelf verstellen.
  • Het is een zwarte stof. Die oogt niet te opvallend. 
  • De riempjes vallen bijna niet op. Je kan ze dus onder een vestje dragen. 

Minpunten

  • Er is geen handleiding. Je moet zelf inschatten hoelang je ze kan dragen. 
  • De onderkant van de riemen slorpt gemakkelijk vocht op. En dus ook zweet. 
  • Je vindt ook geen wasvoorschrift terug. "Ik durf de brace niet te wassen uit schrik om ze te beschadigen." 

9/10

Ik geef de brace een mooie score omdat ik voel dat het systeem me helpt. Hopelijk sta ik over een half jaar netjes rechtop.

Sophie Bierens, testkandidaat

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!