Rekeningen delen als een pro

dinsdag 25 april 2017 - 14:51
Met een groep op reis of uiteten en geen zin om de uitgaven eindeloos uit te rekenen en te verdelen? Check deze app!

Splitwise (iOS, Android)

We zijn allemaal wel eens met vrienden op uitstap geweest. En we weten allemaal hoe lastig het is om op het einde van de trip alle uitgaven te verrekenen. Jan betaalde het verblijf, Saskia de supermarkt en Mo twee keer het restaurant… Je bent er wel even zoet mee en een foutje is al snel gebeurd. Zet je vriendschap niet op de helling en regel je zaken voortaan met een handige app!

Geen geknoei meer met briefjes en ellenlange berekeningen: Splitwise doet de boekhouding van je uitstap. De app houdt het totaalbedrag bij, zodat jij iedereen kan terugbetalen in één keer, niet in meerdere kleine bedragen.

Start!

Druk op de groene plus onderaan je scherm.

Mensen toevoegen

 

Kies met wie je de rekening wilt delen. Dat kan één persoon zijn, of een groep mensen. Een groep kan je aanmaken door onderaan het beginscherm op ‘groepen’ te klikken. Als andere leden van je groep de app ook gebruiken, kunnen zij ook uitgaven toevoegen. Handig!

Je kan in je telefoon zoeken op naam, e-mailadres, telefoonnummer, ... Je kan dus mensen toevoegen die de app al gebruiken, maar ook nieuwe leden! Zij krijgen dan een uitnodiging om de app te gebruiken, maar dit is niet verplicht.

Rekening toevoegen

 

Geef een omschrijving en het bedrag in. Je kan ook eventueel een foto van het kasticket toevoegen.

Klik op ‘betaald door…’ en kies de juiste verdeling. Bij groepen kan je kiezen om het gelijk te verdelen, of om een andere verdeling te gebruiken. Handig voor mensen die bijvoorbeeld wel of geen dessert aten, of later toekwamen op het weekendje weg. Klik op ‘opslaan’.

Klaar!

Je keert nu terug naar je beginscherm. Bovenaan zie je hoeveel je anderen verschuldigd bent, hoeveel jij nog moet krijgen en het totaal saldo.

Klik een rekening open om een overzicht te zien van alle uitgaven. Hier kan je ook aangeven dat je je schuld vereffend hebt, of dat jij alle schulden ontvangen hebt.

Getest

Tester Marieke gaat elk jaar met een zevental koppels mét kinderen een paar dagen naar de Ardennen. Fijne weekends, die steevast afgesloten worden met een ingewikkelde boekhouding om alle kosten te verrekenen.

Ze neemt de app zeker mee de volgende keer. “Ik moest wat zoeken in het begin, maar ’t is eigenlijk wel een heel goeie manier om in één oogopslag te zien wie nog geld moet krijgen van wie. De app ziet er ook goed uit en is heel gebruiksvriendelijk.” Wel een minpuntje: de app mocht misschien iets gedetailleerder zijn. 

Maar het is best een handig ding, vindt Marieke. “En bovendien gratis!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!