Samir stuurt je veilig de weg op met de emoji jacket

dinsdag 17 maart 2020 - 07:52
Elke dinsdag stelt Samir Korbi je de nieuwste en hipste gadgets voor die het leven nét iets makkelijker kunnen maken. Deze week gaat hij op zoek naar de kleinste leesbril op de markt, heeft hij een nieuwe oplossing tegen snurken en denkt hij aan de veiligheid van de fietsers.

Een lachende fietser

In 2018 stierven er in België 310 fietsers in het verkeer. Daar wil autoproducent Ford is iets aan doen. Daarom lanceren ze de emoji jacket waarmee fietsers makkelijker kunnen communiceren met automobilisten. Het is een hoogtechnologisch fluovestje met een LED-scherm op de rug. Op dat scherm kan de fietser dan boodschappen projecten voor de andere bestuurders. Zo kunnen ze bijvoorbeeld pijlen naar links en rechts instellen of een gevarendriehoek laten knipperen. En ze beschikken over blije en boze emoji's. 

Op dit moment zitten de emoji jackets nog in de ontwikkelingsfase en gebruikt Ford ze vooral voor hun‘Share The Road’-campagne. Maar op lange termijn willen ze de hesjes misschien echt op de markt gaan brengen.

De allerkleinste leesbril

Vergeet jij ook altijd je leesbril thuis wanneer je op pad gaat? Dan is de Thinoptics misschien wel de oplossing voor jou. De bril zit namelijk opgevouwen in een hele kleine sleutelhanger. De bril is amper drie millimeter dik en kan je helemaal dichtvouwen. De sleutelhanger waar je bril in opbergt, is ook nog eens schokproef dus je kan de sleutelhanger gewoon in je achterzak stoppen.

De bril heeft geen beentjes, maar volgens de producent past hij op bijna alle neuzen. En je moet ook niet bang zijn dat hij afvalt. Je zou er zelfs mee kunnen skiën, skydiven en zwemmen. De glazen bestaan in vier sterktes en het montuur kan je bestellen in zes verschillende kleuren. De kostprijs ligt rond 20 euro.

Elektroshocks tegen het snurken

Het lijkt wel alsof er elke week een nieuwe oplossing tegen snurken op de markt komt. Ook de Snoozeal beweert dat zij het ultieme hulpmiddel zijn tegen snurken. Het is een silicone mondstuk dat de tongspieren traint om zo snurkgedrag af te leren.

Je moet het apparaatje elke dag 20 minuten in je mond stoppen. Via een app op je telefoon start je het toestel op. Het geeft dan lichte elektrische schokken af om zo de spieren van de tong sterker te maken. Snurken zou namelijk het gevolg zijn van slecht ontwikkelde tongspieren.

Volgens de producent is het grote voordeel dat je dus niet met het apparaat in je mond moet slapen. Dat zorgt veel een betere nachtrust. Belangrijk detail: het zou alleen werken bij licht tot middelmatig snurkgedrag. En de kostprijs is ook niet minder, ruim 500 euro.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!