Slimmer wandelen met je hond dankzij Samir

maandag 15 juni 2020 - 16:27
Elke dinsdag stelt Samir Korbi je de nieuwste en hipste gadgets voor die het leven nét iets makkelijker kunnen maken. Wat denk je van een slimme leiband voor je hond? Of een yoga-mat die je corrigeert terwijl je je oefeningen doet. En ook een mondmasker krijgt van hem een digitale upgrade.

All-in-one leiband

Hondenbaasjes zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om wandelen met hun hond aangenamer te maken. En misschien kan de GoGoLeash daar wel bij helpen. Dat is namelijk een handige alles-in-één leiband. Volgens de fabricant heb je alles bij de hand voor een fijne wandeling. Zo zit er bijvoorbeeld een klein waterreservoir in voor als je hond dorst krijgt onderweg. Daarnaast is er ook gedacht aan de hondendrollen want er zit een handig afrolsysteem voor hondenpoepzakjes in.

Wie gaat wandelen in het donker kan gebruik maken van de ingebouwde zaklamp. En kan je viervoeter nog wat extra opvoeding gebruiken, dan zit er een systeem in dat je hond gaat trainen met behulp van geluidjes en vibraties. 

Voorlopig is de GoGoLeash nog niet te koop, maar er wordt wel geld ingezameld om hem in productie te brengen. De prijs voor de leiband zou rond de 50 dollar liggen.

 

Yoga voor beginners

Wil je aan je gezondheid werken, maar vind je het een beetje te spannend om als onervaren sporter plots in een volle yogazaal te staan? Dan is de YogiFi-mat misschien wel iets voor jou. De mat is voorzien van druksensoren die je helpt bij het correct uitvoeren van de verschillende yogahoudingen. Via artificiële intelligentie wordt je houding gecontroleerd en indien mogelijk bijgestuurd. Er is ook een digitale coach die je begeleid tijdens alle oefeningen.

Je kan de YogiFi-mat gewoon verbinden met je smartphone of tablet en zo overal de oefeningen doen. Geen excuus dus om je matje niet mee te nemen wanneer je op vakantie gaat. Al zal je wel nog even geduld moeten hebben want de mat is nog niet te koop. Op dit moment wordt er wel geld ingezameld om de productie te kunnen opstarten.

 

communicerend mondmasker

Eén van de grote nadelen van het dragen van een mondmasker is dat je zo moeilijk kan communiceren met anderen. Maar daar heeft de Lumen Couture Led Matrix Face Mask iets op gevonden. Het is een mondmasker dat voorzien is van een led-scherm. Daar kan teksten of tekeningen op laten verschijnen. Je kan zelfs de geluidsgolven van de muziek die je beluistert projecteren. Zo kan je toch nog met mensen communiceren zonder je mondmasker te moeten afnemen.

Volgens de producent is het masker volledig afwasbaar en te ontsmetten. Maar wel belangrijk: het is niet medisch getest en is dus niet zeker of het voldoende beschermd tegen het coronavirus. Gebruik is met andere woorden op eigen risico. De kostprijs voor dit LED-masker is 95 dollar. Maar 40% van de opbrengst wordt gedoneerd aan het COVID-19 fonds van de WHO.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!