Studio 100 annuleert shows in het Sportpaleis: "De afgevaardigde van de minister heeft laten weten dat de Studio 100 Rewind Party jammer genoeg niet kan doorgaan."

vrijdag 3 december 2021 - 15:59
Studio 100 heeft zelf beslist om de Rewind Partys in het Sportpaleis te annuleren. De eerste show zou vanavond doorgaan maar er waren ook shows gepland voor zaterdag, zondag en maandag. Op het programma onder meer optredens van Spring, K3 en Kabouter Plop. Studio 100 annuleert het evenement omwille van de nieuwe maatregelen die de regering heeft afgekondigd. Ook de Sinterklaasshows dit weekend gaan niet door.

"Het is heel jammer, maar we begrijpen de beslissing van de regering", zegt Studio 100 topman Hans Bourlon. "Het gaat over veel mensen die luid gaan zingen en feest vieren, dat is te veel kans geven aan het virus, vinden we zelf ook." Bourlon wijst met een beschuldigende vinger naar de niet-gevaccineerden. "Hadden we aan 100 procent gevaccineerden gezeten, was dit niet gebeurd", denkt hij. 

In theorie kan Studio 100 vanavond de show laten doorgaan. Maar het bedrijf beslist om dat niet te doen. "De maatregelen gaan pas zaterdag in maar de gouverneurs kunnen ook voor vanavond al ingrijpen. Dat maakt de situatie dermate onzeker dat wij genoodzaakt zijn om ook vanavond te annuleren", verduidelijken Bourlon, Gert Verhulst en Anja Van Mensel in een mededeling. 

Op de website van Studio 100 brengt de Burgemeester van Samson & Gert de spijtige boodschap. "De afgevaardigde van de minister heeft laten weten dat de Studio 100 Rewind Party jammer genoeg niet kan doorgaan. Maar we zien elkaar een andere keer zeker terug, beloofd!" 

Sinterklaasshow wordt opgenomen

Ook de Sinterklaasshows, die gepland staan in datzelfde Sportpaleis, worden geannuleerd. Maar over die shows heeft Studio 100 ook wel goed nieuws. Marthe van K3 vertelt bij Radio 2 Spits dat de shows worden opgenomen. "We gaan de show zaterdag 4 december wel opnemen in een lege zaal. Klanten van Proximus tv kunnen de show zondag al bekijken, maandag is ze beschikbaar voor iedereen." 

Het is heel jammer, maar we begrijpen de beslissing van de regering

Hans Bourlon - Studio 100

Daens-musical vanaf 6 december verplaatst

De voorstellingen van de Daens-musical in Puurs gaan dit weekend wel door, aldus nog Bourlon. De shows die voorzien zijn voor na het weekend, worden wel geschrapt. "Iedereen die een ticket heeft voor Daens, de Musical, vanaf maandag 6 december, zal gecontacteerd worden. De opvoering wordt verplaatst naar een latere datum", verduidelijkt Studio 100.

Wat met mijn tickets? 

Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe datum wordt van de Studio 100 Rewind Party. Op de website van Teleticketservice staat wat je in zo'n geval moet doen: "Als een evenement wordt verplaatst en de nieuwe datum is nog niet bekend, dan brengen we alle ticketkopers hiervan via e-mail op de hoogte. Bewaar hoe dan ook je tickets. Zodra de nieuwe datum bekend is, krijg je een nieuwe e-mail van ons." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!