'Tegen 2026 alleen nog verantwoord kippenvlees bij Aldi', maar wat betekent dat dan?

vrijdag 24 september 2021 - 12:13
Mogen we het woord ‘kiplekker’ binnenkort opnieuw gebruiken? Alvast wel als het van Colruyt, Delhaize en Lidl afhangt: zij zetten zich al meer dan vroeger in voor het welzijn van kippen. Ook Aldi springt vanaf nu mee op die (winkel)kar.

Label

Aldi engageert zich voor meer dierenwelzijn. Binnen nu en vijf jaar mag er enkel nog verantwoord kippenvlees in de winkel liggen dat voldoet aan de criteria van het European Chicken Commitment, beter bekend als het Better Chicken Commitment (BCC).

Het label heeft een duidelijk omschreven lastenboek:

  • Kippen met dat label krijgen tot 40% meer bewegingsruimte, dankzij het kleiner aantal toegestane dieren per vierkante meter.
  • De stal wordt daarnaast voorzien van natuurlijk daglicht
  • Er zijn zitstokken en meer strobalen aanwezig.

Gaia is alvast pro

"Dit is een belangrijke stap richting meer dierenwelzijn", vindt dierenrechtenorganisatie GAIA. "We zouden natuurlijk liever zien dat iedereen veganistisch eet, maar we juichen deze beslissing zeker toe."

De Inspecteur van Radio 2 is aangenaam verrast door het enthousiasme van Gaia. "Maar als we tegen 2026 geen verantwoord kippenvlees kunnen kopen bij Aldi, heb ik met de keten nog een eitje te pellen!" voegt hij er schalks aan toe.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!