TUI: "We annuleren reizen die waarschijnlijk niet lukken, we willen reizigers niet tot op het laatste moment in onzekerheid laten"

dinsdag 30 juni 2020 - 09:58
Photo by Toa Heftiba on Unsplash
Ben jij één van die vele luisteraars die moedeloos geprobeerd heeft om binnen te geraken bij een reisbureau, reisorganisator of een luchtvaartmaatschappij? De enige troost is dan dat je niet alleen bent. Nog nooit was het voor hen zo druk als tijdens de afgelopen periode.

"Tienduizenden mensen probeerden ons op hetzelfde moment te bereiken",  zegt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI. “Zelfs met een volle bezetting van onze personeel kan je zoiets niet aan. We hebben dan proactief beslist om onze klanten zelf te contacteren in functie van hun vertrekdatum. Daar zijn we al behoorlijk goed mee opgeschoten, op een aantal uitzonderingen na. Alle klanten die in juli zouden reizen hebben intussen van ons gehoord."

"Ook bij ons was het chaotisch druk", vertelt Luc Drubbel , kantoorhouder van de TUI shop in Ninove. "De hoeveelheid werk was enorm. We hebben met man en macht gewerkt om iedereen zo goed mogelijk verder te helpen. In het begin was dat moeilijk. Mensen hadden heel veel vragen, wij weinig antwoorden. Maar beetje bij beetje ging dat beter. Onze klanten waren gelukkig ook begripvol. Het was voor iedereen een uitzonderlijke, nooit geziene situatie." Worden er nog nieuwe reizen geboekt? "Absoluut. Zowel vlieg- als autovakanties. We zijn tevreden met de heropstart."

"We willen de reizigers ook niet tot op het laatste moment in onzekerheid laten"

De Inspecteur kreeg veel mails over reizen die eerst bevestigd werden, maar dan enkele dagen later toch weer geannuleerd werden. Niet alleen bij TUI, maar ook bij andere touroperators en maatschappijen. "Dat was inderdaad een probleem. Eens wij een vluchtplan hadden, wisten we nog niet of het hotel open ging en of er andere alternatieven gingen zijn. Dat zorgde voor een tweede golf aan vragen en onzekerheden."

"Uiteindelijk is er ook alleen maar groen licht gegeven voor de Europese bestemmingen. Dus voor bestemmingen als Turkije en Tunesië hebben we nog steeds hetzelfde probleem. We gaan systematisch reizen annuleren waarvan we weten dat ze wellicht niet gaan lukken. We willen de reizigers ook niet tot op het laatste moment in onzekerheid laten. Momenteel hebben we voor die landen geannuleerd tot 14 juli en voor de verre bestemmingen tot eind augustus. Afhankelijk van hoe de situatie verder verandert, gaan we dat hopelijk niet verder moeten verlengen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!