Voel je 'local' dankzij AroundMe

dinsdag 2 augustus 2016 - 07:00
Peter en Patrick vonden meteen alles wat ze nodig hadden op citytrip
Alles in je buurt in één oogopslag. Voel je overal ter wereld een ‘local’ dankzij deze app.

Of je nu op vakantie bent in den vreemde, of gewoon je eigen streek nog beter wil leren kennen: deze app komt zeker van pas.

AroundMe

We halen niet snel de superlatieven boven, maar voor een gratis app is dit echt goed gerief. In het kort: de app AroundMe weet waar jij je bevindt, en vertelt je welke interessante plaatsen er in je buurt zijn.

Bankautomaat nodig? Benzinetank leeg? Nergens een vrije parkeerplaats? Of gewoon zin in een koffie? AroundMe geeft je een lijst van alle zaken in de buurt waar je terecht kan, te beginnen met degene het dichtst in de buurt.

De app geeft de richting aan die je moet uitgaan, en vertelt je hoe ver de bestemming in vogelvlucht van jou vandaan is. Eén klik op de gekozen bestemming en de app gidst jou ernaartoe met een kaartje. Verdwalen is gewoon uitgesloten.

Er zijn 17 verschillende categorieën, gaande van hotels, restaurants en cafés over concerten tot apotheken en ziekenhuizen (misschien kan de app wel ooit je leven redden). Klik op een suggestie en je krijgt meteen alle voorradige gegevens: adres, telefoonnummer, website…

Ideaal voor op reis

Dankzij AroundMe weet je zelfs op onbekend terrein wat er allemaal rond jou te beleven valt. Testers Peter en Patrick waren alvast onder de indruk. Beide Nederlanders zijn buschauffeur in hun thuisland, en rijden beroepshalve wel eens naar Gent. Ze waren echter nog nooit in het stadscentrum geweest. Tijdens een dagje Gent testten ze de app uit en vonden meteen wat ze zochten. Een bankautomaat en een goed restaurantje bijvoorbeeld.

In de categorie ‘Nearby’ ontdekten ze bovendien het verhaal achter heel wat populaire en minder bekende bezienswaardigheden in hun omgeving, dankzij de link met Wikipedia. Hoewel de app in het Engels opgesteld is, krijg je die informatie wel gewoon in het Nederlands. Wedden dat jij ook nog het één en ander bijleert als je het lijstje uit jouw buurt eens bekijkt?

Moet je nog op reis vertrekken en wil je weten wat er ter plekke te beleven valt? Toets je vakantieadres in en de app geeft je al het interessante in de buurt, inclusief een weersvoorspelling voor de 3 volgende dagen.

Een adresje gevonden dat het onthouden waard is? Zet het bij je favorieten en je vindt het de volgende keer snel terug. Je kunt trouwens ook een link delen met vrienden of familie.

Downloaden maar?

AroundMe is in principe betalend, maar je kan de app ook gratis downloaden als je je niet stoort aan enkele - discrete - reclamebanners. Hier vind je de versie voor Android, hier die voor iOs.

Hou er wel rekening mee dat je voor de goede werking van de app een internetverbinding nodig hebt - niet altijd een goedkope zaak in het buitenland...

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!