VRT en telecomoperatoren passen aanbod aan door coronavirus

zondag 15 maart 2020 - 09:00
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan blijven veel kinderen de volgende weken thuis. Daarom beslist de VRT om haar televisieaanbod aan te passen. Ook de telecomoperatoren passen hun diensten aan. Zo willen ervoor zorgen dat kinderen zich thuis niet te veel vervelen.

VRT gaat voor educatief aanbod

Veel kinderen en jongeren kunnen de komende weken niet naar school. Om die tijd toch niet volledig verloren te laten gaan biedt de VRT een educatief alternatief aan via haar televisie- en radiokanalen, online en via het streamingplatform VRT NU.

  • Van 8.30 tot 10.00 u. komen er op Eén educatieve programma’s van Ketnet voor kinderen in de lagere school.
  • Van 10.00 u. tot 12.00 u zijn er programma’s voor jongeren: het gaat bijvoorbeeld om herhalingen van De klas (met Danira Boukhriss over liefde, met Tom Waes over geld, met Lieven Scheire over genetica,…).
  • Een selectie van de colleges van de Universiteit van Vlaanderen zal uitgezonden worden op Eén, gevolgd door een aflevering van KLAAR.
  • Ook het streamingplatform VRT NU voorziet een extra educatief aanbod vanaf maandag 16 maart.

Het kinderjournaal Karrewiet op Ketnet brengt elke dag actua en duiding. Alle info over het coronavirus staat gebundeld op deze aparte pagina.  

De VRT vergeet de ouderen in de rusthuizen niet. Zij krijgen de komende weken minder bezoek, omdat rechtstreeks contact met jongere generaties wordt afgeraden. Daarom zal Eén in de namiddag iconische, nostalgische tv-reeksen uitzenden, speciaal op vraag van senioren.

Telecomoperatoren doen commerciële geste

Niet alleen de VRT past haar diensten aan. Ook de telecomoperatoren kiezen ervoor om hun aanbod uit te breiden.

Klanten van Proximus kunnen onbeperkt en 24 op 7 bellen van een vaste lijn of mobiele telefoon naar een vaste lijn in België. Zo willen ze het contact met ouderen stimuleren. Je kan ook onbeperkt downloaden via de vaste internetverbinding thuis. Alle TV-klanten van Proximus krijgen gratis toegang tot de kanalen Movies & Series, Studio 100 hits Pickx Live, en dat op alle schermen via het platform Proximus Pickx.

Ook Telenet past zijn producten en diensten aan. Het datavolume voor Telenet en BASE-klanten wordt verdubbeld, voor vaste en mobiele producten. De aanpassing geldt vanaf maandag voor vast internet, en vanaf dinsdagochtend voor mobiele producten. En dat zeker tot 3 april. Telenet biedt op TV ook een reeks gratis films en series aan, die je in de TV-theek of op kanaal 11 kan vinden. 

Telenet zal er ook op toezien dat het dataverkeer vlot blijft verlopen, want de operator verwacht een stevige toename van het verkeer op het mobiele en vaste netwerk. 

Ook Orange Belgium doet een geste. De operator zal al zijn residentiële en zakelijke postpaidklanten gratis 5GB aan mobiel datavolume aanbieden "om ervoor te zorgen dat ze altijd en overal verbonden kunnen blijven". Klanten krijgen volgende week meer informatie over dit extra volume.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!