Wat als je toch geld moet betalen voor je afgedankte wasmachine?

maandag 5 december 2011 - 14:32
Je oude koelkast of wasmachine kan je gratis binnenbrengen bij het containerpark, dat is wat Recupel zegt in haar reclame. Luisteraar Kathy ging naar het containerpark in Hofstade en moest daar 14 euro betalen omdat ze boven de 100kg zat.

Je oude koelkast of wasmachine kan je gratis binnenbrengen bij het containerpark, dat is wat Recupel zegt in haar reclame.

Luisteraar Kathy ging met een oud vuurtje, een ijskast, een wasmachine en een afwasmachine naar het containerpark van Aalst maar moest daar 14 euro betalen omdat ze boven de 100kg zat die je daar als inwoner krijgt om afval binnen te brengen.

Inspecteur Decaluwé vraagt aan Katrien Verfaillie van Recupel hoe dat komt.

Directeur Henk Geeroms van ILVA, de afvalintercommunale Land van Aalst, legt uit hoe hun systeem werkt.
En aan Jan Verheyen van OVAM worden oplossingen gevraagd. OVAM belooft ons samen te zitten met ILVA om deze kwesstie op te lossen.

Meer informatie

In principe is het binnenbrengen van gevaarlijk afval, waaronder dit witgoed bijvoorbeeld valt, gratis. Maar gemeenten kunnen hun eigen reglementen opleggen.

Onthoud zeker dat winkels verplicht zijn je oude toestel terug te nemen bij de aankoop van een nieuw toestel, ook kleinere electro-apparaten. En dat het in het containerpark in principe gratis moet zijn.

Inzamel-informatie van Recupel, je vindt er ook een apparatenlijst: http://www.recupel.be/Thuis.html

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!