Worden onze cola en chocolade duurder?

donderdag 1 december 2011 - 14:38
De suikerprijs op de internationale markt is gestegen. De Inspecteur vraagt zich af of dit effect heeft op de prijzen van cola en chocolade in de winkelrekken.

De suikerprijs op de internationale markt is gestegen.

De Inspecteur vraagt zich af of dit effect heeft op de prijzen van cola en chocolade in de winkelrekken.
Peggy Van de Velde van de redactie zoekt het uit.

Vanaf vrijdag 2 december mogen er ook producten gezoet met stevia, in de plaats van suiker, verkocht worden.
Reporter Eva Moeraert gaat de eerste repen chocolade proeven en checkt ondertussen ook prijs en samenstelling.

De Cavalier chocolade repen met steviol glucoside zullen vanaf nu te koop zijn in de natuurvoedingwinkels.

 

 

We zien de stijging van de suikerprijs niet aan de prijs van de kristalsuiker of de frisdrank in de winkels. De voorbije drie jaar is die prijs niet of amper gestegen, zeggen cijfers van de FOD economie.
Dat komt omdat grote frisdrankproducenten prijzen onderhandelen, sterk moeten staan tegen de concurrentie en zeer grote hoeveelheden aankopen op momenten dat de prijzen laagst zijn, zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD economie.

Er is al chocolade met stevia, die ligt vanaf vandaag in natuurwinkels en biowinkels, wellicht volgen binnenkort enkele supermarkten. Omdat het productieproces van deze chocolade anders verloopt dan voor gesuikerde chocola of chocola met maltitol, is ze ook iets duurder, zegt producent Cavalieri uit Eeklo.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!