Wouter Torfs roept op om werk te maken van lijst met Belgische webshops

maandag 23 maart 2020 - 09:37
Dit weekend riepen 26 Belgische ondernemers op om tijdens deze coronacrisis online aankopen te doen bij Belgische webshops. Het is de enige manier om onze eigen bedrijven door deze crisis te krijgen. De Inspecteur vraagt zich daarom af hoe je een Belgische webshop herkent.

Annelies uit Oostende vindt het niet altijd even duidelijk om te zien of ze nu te maken heeft met een Belgische webshop of met een buitenlandse. Een bekommernis die ook de sector deelt.

Betrouwbare lijst

Inspecteur Sven Pichal vroeg Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs en één van de initiatiefnemers, om een duidelijk antwoord. Maar ook hij moest dat schuldig blijven.

Wouter Torfs: "Er is inderdaad heel wat verwarring. Ga er niet van uit dat een website die eindigt op ".be" een Belgische webshop is. Ik heb dezelfde vraag dit weekend ontzettend veel keer gekregen en daarom zou ik willen pleiten voor een betrouwbare lijst van Belgische webshops. Zeker nu ik merk dat er zo veel bereidheid is van de consument om Belgische te kopen."

Torfs doet een warme oproep naar sectororganisaties Comeos en Unizo én naar de overheid om de krachten te bundelen en snel werk te maken van een betrouwbare lijst van Belgische webshops. Ik ben alvast bereid om mee mijn schouders te zetten onder de initiatieven die hiervoor worden genomen, klinkt het nog bij Torfs. 

 

Ik roep Comeos, Unizo en de overheid op snel werk te maken van deze lijst

Wouter Torfs

Wat is een Belgische webshop?

Volgens Torfs is de moeilijkste oefening vooral het definiëren van wat nu precies een Belgische webshop is. Kruitvat is bijvoorbeeld een Nederlands bedrijf maar heeft ook heel wat winkels en werknemers in ons land. Wouter Torfs: "Voor mij gaat het om bedrijven die bij ons een werkelijke activiteit hebben. Mensen te werk stellen, winkels hebben, belastingen en sociale bijdragen betalen. Dat zijn voor mij de criteria om opgenomen te worden op deze lijst".

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!