Zo check je de betrouwbaarheid van een webshop

woensdag 13 maart 2019 - 11:45
"Problemen met onlineaankopen? Beter voorkomen dan genezen!" Dat is het motto van het ECC, het Europees Centrum voor de Consument. En om de leuze extra in de verf te zetten, is er nu de Webshop Check. Daarmee leer je om zelf in te schatten hoe veilig een webshop is.

Is een webshop betrouwbaar? Doe de ‘Webshop Check’ van ECC België

Problemen met onlineaankopen? Beter voorkomen dan genezen! Het Europees Centrum voor de consument (ECC) België heeft de handen vol met consumenten die online opgelicht worden. De cijfers van internetfraude blijven elk jaar stijgen, ondanks de inspanningen om consumenten te waarschuwen voor de gevaren van online shoppen en betalen.  

Om je als consument te leren op welke dingen je moeten letten als ze willen weten of een webshop veilig is, is er nu een Webshop Check. 

Waarom een Webshop Check?

Enkele kliks volstaan om op het internet te kopen. Maar jammer genoeg volstaat hetzelfde aantal kliks ook om bedrogen te worden. Als consument moet je het dus altijd veilig doen! Check daarom op voorhand of een webshop veilig is. Dat kan via de site doe de Webshop Check.

Tips en goeie raad

De Webshop Check geeft op een toegankelijke manier tips zodat je als consument weet waarop je moeten letten bij hun onlineaankoop. En dankzij de tips kan je de website zelf analyseren en beoordelen of die website betrouwbaar is.

  • Check de identiteit
  • Check het imago
  • Check de betaalwijze
  • Check de prijzen
  • Check de verkoopsvoorwaarden
  • Check wat u bestelt

Is er toch nog een twijfel over een website uit een ander EU-land, vraag dan raad aan ECC België op het nummer : +32 2 542 33 46

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!