Zomerapp – bingo op de achterbank

woensdag 5 augustus 2015 - 08:00
autobingo-app
Niks vervelender voor je kroost dan een lange autorit. Maar met deze app wordt stilzitten en zwijgen nét iets leuker.

Geen dvd-speler in de auto? Die rugzak met speelgoed en strips thuis vergeten in de gang? Dan zorgt je smartphone wel voor vertier tijdens die lange rit naar je vakantiebestemming!

Autobingo

Misschien heb jij vroeger ook ooit de papieren versie gespeeld op de achterbank: een bingoformulier met allerlei dingen die je kan tegenkomen onderweg (een vrachtwagen, politieauto, tankstation, voorrangsbord…). Telkens je het ding in kwestie zag mocht je het afvinken, wie ze als eerste allemaal had was gewonnen. Geniaal in z’n eenvoud…

En daarvan bestaat nu dus ook een digitale versie. Spellenfabrikant Jumbo heeft een autobingo-app van gemaakt voor de smartphone of de tablet-pc. Spelen kan alleen of met z’n twee. Elke speler krijgt negen afbeeldingen die hij kan aanvinken en wie ze als eerste allemaal heeft, hoort luid ‘bingo!’ klinken.

Mja…

Op zich een goed idee, maar de uitvoering is wat mager. Dezelfde afbeeldingen (o.a. politiewagen, parkeerbord, motor, boot, verkeerslicht…) komen elke keer terug – gelukkig wel in een andere volgorde. De omgeving verandert natuurlijk wel voortdurend, maar je kinderen zullen waarschijnlijk toch snel last hebben van een dèjà-vu-gevoel.

We kunnen ons dus niet van de indruk ontdoen dat deze app vooral een vehikel is om je zo snel mogelijk de uitbreidingen te laten aankopen (Nederland: 0,99 euro; Duitsland: 1,99 euro). Of op z’n minst om de andere producten van Jumbo aan te prijzen.

Niettemin kan de app best wel even voor vertier zorgen bij je kroost (vanaf 4 jaar). Zorg misschien wel voor een toestel per kind, anders komt er ruzie van. En o ja, de app is alleen beschikbaar voor iOS.

Alternatieven

Zoek eens op "Car bingo" in de App Store of de Google Play Store, je vindt een paar leuke vergelijkbare apps, waarin je bijvoorbeeld ook automerken kan afvinken.

Hou er wel rekening mee dat die vaak gemaakt zijn voor de buitenlandse (meestal Amerikaanse) markt, en dat er heel wat spullen afgebeeld worden die je in Europa maar heel zelden zal tegenkomen. (Heb jij bijvoorbeeld ooit al een auto van het merk Tata of Maruti zien rijden? Wij niet…)

Voor Android-gebruikers is de app “Road Trip Games” wel een mooi alternatief. Behalve een leuke bingo bevat die ook een telspelletje voor auto’s.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!