Zomerapp: een gezelschapsspel voor de hele familie

zondag 6 augustus 2017 - 07:00
Squla Familiebordspel: spelen met het hele gezin.
Vakantie! Eindelijk tijd om samen een spel te spelen. Dankzij deze app hoef je geen speldoos mee te zeulen op reis, en maakt iedereen even veel kans om te winnen.

Op je eigen niveau

Het Squla Familiebordspel is ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van 7-13 jaar. Je kan het met 2 tot 6 personen spelen, en elke deelnemer doet mee op z’n eigen niveau. Zo blijft het spannend tot het einde.

Squla is een Nederlandse app. De niveaus zijn dus onderverdeeld volgens het Nederlandse onderwijssysteem. Groep 3 staat in Nederland gelijk met het eerste leerjaar bij ons.

De app heeft 8 niveaus voor kinderen en 1 voor volwassenen. In totaal bevat het programma 2.400 vragen over talen, spelling, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Ze zijn gebaseerd op de leerstof van elk leerjaar. Mama en papa moeten zich bewijzen met hun algemene kennis.

 

Beetje te Hollands

Iris probeerde de app uit op een regenachtige vakantiedag. Aan tafel: zijzelf, Matthias (9), Mona (5) en Bomma Rita.

Het spel deed haar denken aan Trivial Pursuit, maar dan met vragen die recht van de schoolbanken leken te komen. Op zich wel goed om de leerstof warm te houden tijdens de vakantiemaanden.

En ja, ze vonden het best een aangenaam spel. Al was Mona nog te klein om iets van de vragen te begrijpen en vond Matthias het iets te lang duren. Het is namelijk pas afgelopen als elke speler 10 vragen beantwoord heeft.

Voor Bomma Rita mocht de moeilijkheidsgraad dan weer iets hoger liggen. Al had ze niet alles juist, want er zitten wel opvallend veel (typisch) Nederlandse zaken bij. Maar misschien vind jij het net een uitdaging om van de app wat Nederlandse geschiedenis en aardrijkskunde op te steken.

 

Eens uitproberen?

De app is gratis voor gebruikers van iOS. Op dit moment is er helaas nog geen versie beschikbaar voor andere besturingssystemen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!