Zomerapp – rijden in het buitenland

woensdag 15 juli 2015 - 10:35
Going abroad
Kies je zoals de meeste Belgen voor een autovakantie? Met de app Going Abroad rij je goed voorbereid de grens over.

Ongeveer 6 op de 10 Belgen gaan elk jaar met de auto op reis, vaak de langste rit van het hele jaar. Denk niet alleen aan de veiligheid van je wagen, maar check ook nog eens de verkeersregels in de landen waar je doorheen rijdt!

Europese uniformiteit?

De Europese landen hebben intussen heel wat verkeersregels op elkaar afgestemd, maar er blijven grote verschillen. Om maar iets te noemen: in Groot-Brittannië of Liechtenstein mag je bijvoorbeeld rijden met 0,8 g/l alcohol in je bloed, terwijl dat in Bulgarije of Hongarije 0,0 g/l is.

In Duitsland en Nederland is handsfree bellen achter het stuur met een oortje toegestaan, in Frankrijk mag het alleen nog met een bluetooth-verbinding. En zo kunnen we nog wle even doorgaan.

De app

Het kan dus geen kwaad om alle regels eens te overlopen als je naar het buitenland rijdt, en daar is de app Going Abroad ideaal voor. Hij geeft je een duidelijk overzicht van de belangrijkste regels: maximumsnelheid, veiligheidsgordels, verkeerslichten, alcohol en drugs, speciale rijstroken, mobiel bellen…

Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over verkeersborden die we in eigen land niet kennen, en er wordt rekening gehouden met de specifieke regels per voertuig. Motorrijders of bestuurders van een quad kunnen bijvoorbeeld opzoeken waar ze een helm moeten dragen, er is een overzicht van eventuele bijzondere regels voor bestelauto's, vrachtwagens of bussen…

Plezier op de achterbank

Ook wel fijn: mocht je onderweg file tegenkomen, speel je gewoon één van de reisspelletjes die de app meekreeg. Zo kom je onder andere te weten dat er in Bratislava een dierentuin bestaat met alleen opgezette dieren, dat je in Kroatië in de winter ook overdag je koplampen moet opzetten, en dat in Cyprus de verkeerslichten defect zijn als het oranje en het rode licht tegelijk branden…

Wel even opletten dat je de app installeert vóór je vertrek, zodat je op reis geen roamingkosten aan je broek hebt. Eens geïnstalleerd heb je geen verbinding meer nodig.

Downloaden maar!

De app Going Abroad is helemaal gratis en is zowel beschikbaar voor iOS-toestellen, voor Android-toestellen als voor Windows phones.

Geen smartphone? Geen probleem! Ga vóór je reis eens langs op de website van de Europese Commissie Mobiliteit en Vervoer.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!