Zomerapp: spullen uitlenen zonder zorgen

dinsdag 25 juli 2017 - 07:00
Owy: superhandige app voor vergeetachtige ontleners.
Waar is mijn boormachien?! Ook al dingen uitgeleend en nooit teruggekregen? Met deze app is dat verleden tijd.

Owy

Eigenlijk zit de app Owy kinderlijk eenvoudig in elkaar, en dat is net z’n sterke kant.

  • Leen je iets uit, dan voer je in wat je ontleent en aan wie.
  • Neem een foto van het object (de app houdt die bij).
  • Geef tot slot ook de datum in waarop je aan het object wil herinnerd worden.

Heb je op die bewuste dag je spullen nog niet terug? Met één druk op de knop stuurt de app een automatisch berichtje naar de ontlener. Je kunt de standaardtekst aanpassen en de foto toevoegen als je dat wil.

 

“Het werkt echt!”

Kimberley uit Hasselt leende best al wat spullen uit aan vrienden: boeken, kleren, handtassen… Die keerden vaak niet meer terug, omdat ze wel eens vergat wat ze uitgeleend had en aan wie.

Nu ze de app gebruikt heeft ze meer succes: “Zelfs mijn meest vergeetachtige vrienden brachten alles netjes terug binnen na een paar herinneringsberichtjes van de app. Het is echt simpel, maar heel doeltreffend”.

Kimberley vindt het vooral ook handig dat je met één blik op de lijst ziet hoeveel spullen je nog tegoed hebt. “Anders zou ik die na een paar weken al vergeten zijn, maar nu houdt de app alles heel overzichtelijk bij.”

 

Goed om te weten

De app werkt feilloos, maar je kunt enkel een ontlener toevoegen als die in de contactenlijst van je smartphone staat. “Da's wel een nadeel” vindt Kimberley. “Sommige mensen, zoals mijn grootouders, hebben geen gsm. Je kunt weliswaar iemand toevoegen met een vast telefoonnummer, maar dan kun je geen berichtjes sturen.”

De app laat trouwens toe om je ontleners via verschillende kanalen te bestoken: sms, WhatsApp, Messenger. Wel even opletten: eens je er één van gekozen hebt, moet je hetzelfde systeem gebruiken voor al je ontleners. Kimberley raadt aan om voor de goeie oude sms te kiezen, die zo goed als iedereen kan ontvangen.

 

Downloaden maar!

Gebruik Owy gratis en reclamevrij op Android en op iOS.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!