Zomerapp: tafels oefenen op je tablet

woensdag 13 juli 2016 - 11:50
Matthias oefent deze zomer elke dag met plezier de tafels in op de tablet
Twee maanden vakantie is lang, maar kinderen houden anno 2016 hun schoolkennis op peil met jouw smartphone of tablet!

OK, toegegeven: wij vonden het vroeger ook niet fijn als moeder met ‘vakantieblaadjes’ kwam aanzetten. Zo’n dagelijkse portie oefeningen is wel het laatste waar je wil aan denken tijdens de twee mooiste maanden van het jaar. Maar ’t is natuurlijk wel goed voor je brein…

‘Joepie, op de tablet’

Die papieren vakantieblaadjes bestaan trouwens nog altijd, maar wie het liever wat digitaler aanpakt vindt ook al heel wat oefeningen voor op smartphone of tablet. Iets wat onze tester Matthias alvast kon appreciëren: “Joepie, op de Ipad!” Oefeningen worden vaak verpakt in de vorm van een game, waardoor je kind vaak met meer plezier aan de slag gaat.

Er zijn heel wat voorbeelden van betalende oefen-apps. Denk maar aan Zomerbingel, de zomerversie van de Bingel die op heel wat lagere scholen in Vlaanderen gebruikt wordt. Voor 9 euro oefenen je kinderen een hele zomer lang de vaardigheden in die ze het voorbije leerjaar meekregen.

 

 

Het kan ook gratis

Dat het vaak de kennis van de wiskunde is die er tijdens de zomer op achteruit gaat, blijkt uit het aantal rekenspelletjes dat je vindt in de app-stores. Nogal wat apps zijn betalend, maar als je wat zoekt vind je zeker ook wat gratis gerief. Al dan niet doorspekt met reclameboodschappen, dat moet je er soms bijnemen...

Onze tester Matthias mocht er van z’n bomma één kiezen om te downloaden. Hij klikte op Tafels Oefenen voor iOs, een eenvoudig spelletje waarmee je naar hartenlust de tafels tot 10 kan herhalen. De bedenker van de app maakte ook een versie waarmee je naast tafels ook sommen kan oefenen, en een spelletje dat de maaltafels combineert met geheugentraining.

Matthias had op de iPad ook kunnen kiezen voor Sommen Schieten, een app waarin je het antwoord op de oefening in het vizier moet nemen en neerschieten. Toegegeven, misschien iets minder vredelievend, maar misschien net wat je zoon nodig heeft om een hele zomer lang z’n wiskunde op peil te willen houden…

Maar er is meer. Véél meer... Misschien hebben jouw (klein)kinderen het eerder voor Tafels Trainen Free (Android), Tafelmonsters (iOs), Aap rekenen Gratis (Android), Tafelzombie (iOs), Tafeltrainer Junior (iOs)... Of waarom niet eens zoeken naar een spelletje om de prille kennis van het Frans wat bij te spijkeren? Er is in app-land heel veel educatief spul te vinden. En als kleine zus ook op de tablet wil, leer je haar het verschil tussen links en rechts (en veel meer) met de Ketnet Jr.-app.

Om maar te zeggen: scroll samen met je kinderen eens door de Google Play Store of de App Store, en voor je het weet oefenen ze met plezier elke dag hun leerstof in.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!