Zomerapp: weet waar je kroost uithangt

vrijdag 18 augustus 2017 - 07:00
Getest: de app Family Locator
Je kinderen willen op vakantie de wereld verkennen en jij houdt graag een oogje in het zeil? Probeer deze app eens uit.

Family Locator

Ben je snel ongerust als je niet weet waar je familie uithangt? Met de app Family Locator is er iets aan te doen.

Dankzij de app kun je jouw smartphone koppelen aan die van je familieleden. De technologie combineert de GPS-functie van elke smartphone aan online kaarten. Op die manier kun je op elk moment zien waar de gekoppelde toestellen zich bevinden.

Je kunt ook veilige zones instellen, die eruit zien als groene cirkels op de kaart (bijvoorbeeld rond je huis of vakantiewoning). De app geeft automatisch een waarschuwing als het gekoppelde toestel de veilige zone verlaat. Omgekeerd kun je ook gevarenzones instellen.

 

Getest

Magda uit Grobbendonk testte de gratis versie van de app uit. Haar zoon Nathan is op papier 23, maar geestelijk is hij nog maar 7 à 10 jaar oud. De app is voor hen allebei een zegen: Magda heeft pakken meer gemoedsrust en Nathan amuseert zich rot omdat hij de wijde wereld mag verkennen.

De app heeft ook een ingebouwde SOS-knop. Zit je zoon in de problemen of is je dochter verloren gelopen? Eén druk op de knop en jij weet meteen waar ze zich bevinden, zodat je hen kan gaan oppikken.

Magda was zo onder de indruk dat ze zich meteen de betalende ‘full-optionversie’ aanschafte. Maar ook met de gratis versie van Family Locator kun je alle bovenstaande functies al gebruiken.

 

Enkele nadelen

  • De term ‘realtime’ is bij Family Locator soms relatief. De app kan wel eens achter de feiten aanhollen. Maar je krijgt wel altijd ongeveer een idee van waar het gekoppelde toestel zich bevindt.
  • De online kaarten die de app gebruikt zijn heel gedetailleerd, maar op pakweg een strand of in een bos is het wel iets moeilijker om de locatie te bepalen.
  • De locatiebepaling van je smartphone moet altijd aanstaan, en dat vreet tot 11% van je batterijcapaciteit weg.
  • Zonder mobiele internetverbinding kun je met Family Locator niks aanvangen. In landen waar je nog roamingkosten moet betalen kan dat een dure zaak zijn.

 

Eens proberen?

De versie voor Android vind je in de Play Store, die voor iOS in de App Store.  

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!