Zomerapp: Weg met de jetlag

maandag 11 juli 2016 - 15:40
Jetlag Rooster werkt blijkbaar niet bij iedereen
Je wil de wereld zien maar je bioritme houdt niet van lange vluchten? Deze app kan helpen.

Verschillende tijdzones, het zijn vaak niet de beste vrienden van ons slaappatroon. Als je naar de andere kant van de wereld vliegt is de kans op een serieuze jetlag dan ook groot. Maar daar is volgens de makers van deze app iets aan te doen.

Jet Lag Rooster

Veel komt er eigenlijk niet bij kijken. De app vraag je eerst om een aantal gegevens in te vullen: de tijdstippen van vertrek en aankomst, hoe laat je ’s ochtends opstaat, hoeveel uur je slaapt… Op basis daarvan stelt hij een plan op.

Dat plan is een schema voor de hele komende week, waarin beschreven staat wanneer je idealiter slaapt en wakker bent. Nu, slapen op commando is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is vaak ook al genoeg als je in het donker zit.

Het idee achter de app is namelijk dat de juiste dosering van het zonlicht (of het gebrek eraan) je bioritme veel sneller weer op de plooi kan krijgen. Volgens de makers van de app is de informatie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

 

 

'Geen effect'

Helaas merkte tester Frieda uit Blankenberge niet veel effect na een vliegreis uit het Amerikaanse Boston. Zij is een ochtendmens en vond het vreselijk om haar voormiddagen thuis in het donker door te brengen. Gelukkig bleek het met die jetlag bij haar nog wel mee te vallen.

Toch raadt ze de app aan, want bij haar zoon werkte het systeem wél. "De app is ook gratis, dus je kan het maar proberen. Helpt het, des te beter…"

Een ander voordeel is dat de app geen internetverbinding nodig heeft, zodat hij in het buitenland geen sluimer-dataverbruik veroorzaakt.

Downloaden maar

Ook eens proberen? Baat het niet dan schaadt het niet.

Android-gebruikers kunnen de app hier gratis downloaden.

Hier vind je de iOS-versie.

Geen tablet of smartphone? Geen nood! Je kan de dienst ook gewoon online raadplegen.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!