Zomerapp: zoek je plek op het vliegtuig

maandag 11 juli 2016 - 09:43
Tester Chantal geeft de app 8 op 10
Wat zijn de beste plaatsen aan boord en welke stoelen zijn absoluut te mijden? Deze app vertelt het jou.

Als je al eens gevlogen hebt, dan weet je dat een vliegtuig een echte marteling kan zijn voor je lichaam: stramme benen, zere knieën, geen nachtrust omdat de zetel niet genoeg naar beneden kan… Maar dankzij deze app zit je voortaan op de beste zitjes.

Seat Guru

Een plattegrond van een vliegtuig waarop je in één oogopslag ziet waar je wel, en vooral waar je niet wil gaan zitten; dat is de sterkte van Seat Guru. De app vraagt om je luchtvaartmaatschappij, reisdatum en vluchtnummer op te geven, en toont je daarna een plan van het vliegtuig waarin je binnenkort plaatsneemt.

Alle belangrijke zaken worden erop afgebeeld: de toiletten, de cateringruimte en uiteraard ook alle zitjes. De stoelen waar iets over te melden valt krijgen een kleur mee.

  • Groen betekent dat een stoel aan te raden is, bijvoorbeeld omdat er veel beenruimte is.
  • Oranje betekent dat het uitkijken is voor een eventueel minpunt. Bijvoorbeeld omdat de kar van de stewardess er al eens durft tegenaan te botsen tijdens het voorbijrijden.
  • Rode plaatsen zijn te mijden, omdat de zetel bijvoorbeeld te dicht bij het toilet staat, of omdat de leuning niet genoeg naar beneden kan.

Zo weet je meteen of het zitje dat jou wordt toegewezen OK is. Misschien merk je wel dat niet iedereen van je gezin bij elkaar zit, of dat een plaats weinig beenruimte heeft terwijl jij nu net 2 meter groot bent...

Chantal uit Merkem testte de app in de aanloop van haar reis naar Curacao. Ze was pas geopereerd aan de knie, en zag zo'n lange reis met weinig beenruimte eigenlijk niet goed zitten. Dankzij Seat Guru vond ze een plekje met meer beenruimte aan boord, waarvoor geen meerkost werd aangerekend. Zonder de app had ze pas aan boord de nadelen ondervonden, en dan was het te laat om nog om te boeken...

 

 

Van de reiziger, voor de reiziger

De evaluatie van de stoelen komt van ontelbare passagiers die het vliegtuig in kwestie vóór jou al hebben genomen. Ook jij kan dus achteraf jouw commentaar op een bepaald zitje (of de maatschappij) achterlaten in de app. Zo help je toekomstige reizigers de juiste plaats kiezen. Je kan zelfs foto’s uploaden van de stoel, het eten, enzovoort. Heel wat reizigers hebben dat ook voor jou al gedaan.

Daarnaast lees je ook welke voorzieningen (stopcontact, scherm…) er zijn bij elk zitje, welke voorzieningen er zijn voor meereizende baby’s of huisdieren, hoe het zit met de opbergruimte...

De app geeft je bovendien de mogelijkheid om te zoeken naar het goedkoopste vliegticket voor een bepaalde bestemming. Hij geeft je een aantal mogelijkheden bij de beschikbare maatschappijen zodat je makkelijk de prijzen kan vergelijken.

Downloaden maar?

Wil je de app op je smartphone, download hem dan gratis op de App store of de Play Store.

Geen smartphone? Geen probleem! Ook online kan je alle functies van Seat Guru raadplegen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!