ArmenTeKort zoekt buddy's voor kansarmen. Lydia & Bonnie getuigen: "Wij zijn échte vriendinnen geworden"

vrijdag 10 januari 2020 - 14:02
Marijke, Lydia en Bonnie vertellen in De Madammen over ArmenTeKort, een vzw die een einde wilt maken aan kansarmoede.

"We zoeken vrijwilligers, leiden die op en koppelen ze dan aan iemand die in kansarmoede leeft", legt Marijke van vzw ArmenTeKort uit. Lydia en Bonnie zijn zo'n buddy's. Lydia heeft het in het verleden niet altijd gemakkelijk gehad. Bonnie zag het wel zitten om haar buddy te worden. “Onze eerste kennismaking was op mijn verjaardag. We zijn toen samen naar de zoo geweest. Dat was heel leuk”, vertelt Lydia. “Het was aangenaam om daar de eerste keer te kunnen afspreken", voegt Bonnie toe. "We hadden meteen iets om over te kunnen babbelen. We zijn allebei dierenvrienden.” 

“We spreken nu al ongeveer een jaar af. In het begin moesten er in Lydia’s leven vooral heel wat praktische dingen geregeld worden. Dus dan ging ik daar mee naartoe. Nu hebben tijd voor leukere dingen. We vinden buddy intussen een vreemd woord. We zien elkaar echt als vriendinnen en spreken bijna wekelijks af. We gaan graag een koffietje drinken en houden beide van muziek uit de jaren 80 en 90.”

Als buddy is het niet de bedoeling dat je financiële of andere materiële hulp biedt. Er wordt vooral verwacht dat je je tijd investeert. “Maar soms is het heel verleidelijk en moet je je inhouden om dat niet te doen", geeft Bonnie toe. "Maar we slagen er goed in om onze relatie gelijkwaardig te houden. Ik trakteer Lydia wel eens op een koffie. Maar dan krijg ik er sowieso iets voor in de plaats.”

“Ik heb veel drugs gebruikt. Daar ben ik nu helemaal mee gestopt", vertelt Lydia. "Ik heb mijn eigen studio om te wonen en eigen inkomsten. Dit jaar wil ik zelf vrijwilligerswerk beginnen doen.”

Wil je meer weten over ArmenTeKort? Bekijk de video hieronder of surf naar hun website!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!