Bart Peeters lanceert gloednieuwe single 'Winterdip': "Ik train voor een concert zoals een atleet traint voor een wedstrijd"

maandag 17 mei 2021 - 12:51
Radio 2
Een primeur vanmorgen bij 'De Madammen' met Bart Peeters zijn nieuwe single 'Winterdip'. Hij schreef het nummer tijdens de eerste lockdown, met als doel zijn concerten na corona ermee te openen. Die concerten laten langer op zich wachten dan verwacht, maar nu kan hij wel eindelijk met de single naar buiten komen. "Er ligt nog niets concreets vast van data, maar er hangt van alles in de lucht om vast te leggen", klinkt het veelbelovend.

Optreden is een beetje als topsport geeft Bart Peeters toe. "Intussen kunnen er al meer dan een jaar geen optredens doorgaan. Het is echt niet vanzelfsprekend om terug te kunnen optreden zoals vroeger. Mijn conditie heb ik op peil proberen houden door te blijven joggen en fietsen. Maar het is heel moeilijk om je thuis als performer staande te houden. Mijn vrouw en kinderen lachen mij uit als ik zou oefenen. Ook mijn hond kijkt dan vrij apathisch toe."

"Stel dat we goed nieuws krijgen om effectief data vast te leggen voor nieuwe optredens, dan zal ik mij in een verlaten kamertje voorbereiden waar niemand mij kan horen. Ik doe dan alsof er 50.000 man voor mij zit, die ik allemaal wil meekrijgen in het optreden. Ik train voor een concert zoals een atleet traint voor een wedstrijd."

Met zijn liedjes én verschijning brengt Bart Peeters brengt zoveel vreugde, blijheid en warmte in onze wereld

Luisteraar Ghilaine Stassen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!