Belgische stylist Tom Eerebout koos mee outfit van Lady Gaga op eedaflegging Joe Biden: "Tweetal weken aan gewerkt"

donderdag 21 januari 2021 - 10:53
Foto: Instagram Tom Eerebout
Lady Gaga schitterde tijdens de inhuldiging van de 46ste president van Amerika. Zoals we van de zangeres gewoon zijn, had ze een opvallende outfit aan. Die outfit is mee gekozen door een Belg! Stylist Tom Eerebout uit Bredene vertelde in ‘De Madammen’ hoe dat juist in zijn werk is gegaan.

Tom werkt in Londen. “De styling gebeurde dus vanop afstand.” Samen met zijn stylingpartner uit New York, Sandra Amador, werd een complete look samengesteld. “Sandra kon er wel live bij zijn. Voor de laatste details was er nog een videochat. Ik vind het uiteraard spijtig dat ik er niet bij kon zijn. Maar ik ben heel blij dat ik toch deel kon uitmaken van dit historisch moment.”

Een kleed van Roseberry 

Lady Gaga heeft natuurlijk zelf ook inspraak. “Het is zij die de ideeën aanreikt. Wij gaan dan op zoek naar verschillende ontwerpers die allemaal hun ontwerp voorleggen voor deze speciale gelegenheid.” Het prachtig kleed dat uiteindelijk gekozen werd, was van de Amerikaanse ontwerper Daniel Roseberry, die bij Maison Schiaparelli werkt. “Hij is de enige Amerikaanse couturier op dit moment. Vandaar de keuze voor deze ontwerper." Tom wist ons ook te vertellen dat de president geen inspraak heeft. "Het entourage van de president moet de outfit niet goedkeuren.” Aan de styling werd een tweetal weken gewerkt. “Dat is niet zo lang. We zijn dat gewoon.” 

De vredesduif stond voor de hoop. Het was dan ook een hoopvol moment. 

Tom Eerebout, stylist

Symboliek 

“De kleuren van het kleed, blauw en rood, zijn uiteraard een referentie naar de Amerikaanse vlag. Ook de vredesduif had een betekenis. Die stond voor de hoop en dat is niet onbelangrijk in deze tijden. Het was dan ook een hoopvol moment.”  

Alle details moesten kloppen. Ook de veelbesproken gouden microfoon en de draadloze oortjes werden samen met Gaga, het 'glamteam' en het stylingteam gekozen. “Alles moet bij elkaar passen”, zegt Tom. Hoeveel zo'n outfit nu waard is, weet Tom niet.

Vriendin Gaga? 

“Lady Gaga en ik werken nu al elf jaar samen. Na het optreden hebben we nog even gesproken. Of ze zenuwachtig was weet ik niet. Ik zou dat zeker en vast wel zijn.” Tom en Lady Gaga leerden elkaar kennen in London, toen hij nog assisteerde. “We hebben later altijd contact gehouden.” Volgens Tom zal Gaga het kleed nooit meer aantrekken. “Wie weet wordt het ooit tentoongesteld op een expositie.” Tom is in het wereldje gerold door zijn vriend Joost, die als fotograaf naar Londen trok. “Een vriend van mij zocht een assistent-stylist en Lady Gaga was toen klant bij die vriend.” De rest is geschiedenis!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!