Bewegingscoach An Soenens: "Als je de online-oefening te zwaar vindt, kan je stoppen zonder dat ik het zie"

woensdag 25 maart 2020 - 15:16
Streamingsdiensten hebben nog nooit zo gefloreerd. Tijdens dagen als deze is in je zetel zitten en een film kijken natuurlijk verleidelijk. Maar veel experten hameren erop: sporten blijft belangrijk! Sporten in de woonkamer of ergens anders in je huis is niet eenvoudig. Daar heeft bewegingscoach An Soenens iets op gevonden.

Soenens ontvangt normaal gezien 40 tot 50 mensen per dag die in kleine groepjes samen sporten. Nu organiseert ze die sessies via skype: “Na wat brainstormen, heb ik beslist om mijn traditionele sportsessies via skype verder te zetten. Ik heb bewust gekozen om ze niet via Facebook of Instagram te laten doorgaan”, legt Soenens uit. “Geen losse sessies. Ik wil meer structuur en privacy, en die heb ik via skype gevonden”, verduidelijkt Soenens.

“Samen sporten is altijd fijner dan alleen”

“Mensen moeten zich registreren en aanmelden. Daardoor behouden ze de structuur die ze gewend zijn. Dat is anders dan de vrijblijvendheid op sociale media”, benadrukt Soenens. “Samen sporten is altijd fijner dan alleen. Door het feit dat wij het online, gratis en samen doen, haalt het je sneller over de streep dan door zomaar eventjes door het internet te neuzen.”

Als je pas begint met sporten, ga dan niet van 0 naar 100 procent. Hevige trainingssessies hebben een omgekeerd effect op je immuniteit.

Bewegingscoach An Soenens

Hoe sport je online met zoveel mensen tegelijk?

“De afspraken zijn duidelijk: eens de sessie start, gaan alle microfoons en camera’s van de deelnemers uit. Op die manier wordt de privacy gegarandeerd”, legt Soenens uit. “Dat is wel nadelig voor mij, want kan ik niet zien wat en hoe ze het doen. Voor de deelnemers is dat natuurlijk voordelig. Als het even te zwaar wordt of als ze een oefening niet zo fijn vinden, kunnen ze stoppen zonder dat ik het gezien heb”, lacht Soenens.

Tips van de bewegingscoach

“Het allerbelangrijkste is bewegen”, benadrukt Soenens. “Bewegen en sporten zijn twee verschillende dingen. Het is momenteel heel mooi weer. Ga naar buiten en ga wandelen of fietsen”, stelt Soenens voor. “Als je voordien al vaak sportte, blijf dan sporten zoals je het altijd gewoon was. Maar misschien wel in een minder intense setting”, raadt Soenens aan. “Want hevige trainingssessies hebben een omgekeerd effect op je immuniteit. Als je pas begint met sporten, ga dan niet van 0 naar 100 procent. Door risico op blessures is dat sowieso geen goed idee”, besluit Soenens

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!