Caren Meynen vond de liefde op Tinder: "Ik heb de app maar één week gehad en het was al prijs"

woensdag 12 januari 2022 - 17:46
Een lief vinden via een dating app, de meningen erover zijn verdeeld. Toch zijn er heel wat succesverhalen. Zoals van Radio 2-presentator Caren Meynen: zij staat op trouwen met haar Tinder-match!

Na een moeilijke periode waagde Caren de stap en downloadde ze een datingapp. "Twee jaar geleden had ik een periode met heel wat verlies achter de rug. Mijn papa was terminaal, mijn toenmalige relatie was afgesprongen en dan kwam er ook nog eens corona", vertelt Caren aan Cathérine Vandoorne bij 'De Madammen'. "Vrienden zeiden toen dat ik mij op Tinder moest gooien, 'no way' dacht ik eerst. Maar na verloop van tijd begon ik er toch de voordelen van in te zien en heb ik een profiel aangemaakt."

"Ik had mezelf voorgenomen alleen te reageren als iemand ook een tweede berichtje stuurde"

"Uiteindelijk heb ik maar een week op Tinder gezeten. In het begin kwamen er veel reacties à la 'ah, die van de radio'. Berichtjes die ik gewoon genegeerd heb uiteraard." Want ze hanteerde een strikte regel tijdens het tinderen: "Ik had mezelf voorgenomen alleen te reageren als iemand ook een tweede berichtje stuurde. Na een viertal dagen kreeg ik van een mooie dame uit Nederland 'wat zie jij er uit leuk uit' toegestuurd. En volgens mijn eigen regel mocht ik dan niet antwoorden! Twee dagen later kwam dan effectief een tweede berichtje, 'oei, dat was een slechte openingszin'. En zo is de bal aan het rollen geraakt. We zijn beginnen videobellen met elkaar, en nu zijn we twee jaar later en gaan we trouwen." 

Toch heeft Caren nog een tip voor wie zich aan online daten wil wagen. "Ik had geen locatie of radius ingesteld van hoe ver de dating matches van mij mochten wonen. Ik had alleen geschreven dat ik op de grens van Nederland woon. Ook mijn match woonde op de grens van Nederland. Bleek dat we toch zo'n 170 kilometer uit elkaar woonden! Maar eind goed, al goed, want nu wonen we samen in België..."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!