De favoriete salades van Radio 2-luisteraars

dinsdag 30 juni 2020 - 11:52
Wij weten het soms ook niet meer: wat eten we vandaag? Daarom vroegen we jullie naar je favoriete saladerecepten!

Peter Elsen uit Schoten stuurde ons een hele bereiding in de Radio 2-app. "Kook macaroni, eitjes en erwtjes. Laat alles afkoelen, snijd de gewassen kropsla. Snijd tomaten in kleine stukjes, snijd gekookte ham en jong belegen kaas en augurken in julienne. Je mengt nu alles behalve kropsla onder elkaar met mayo, voeg peper en zout toe. Leg op de bodem van je slakom de kropsla, doe er de macaronisalademengeling bovenop. Garneer met bladpeterselie. Smakelijk!"

Een heerlijk slaatje voor mij is gevulde avocado met garnaaltjes en gerookte zalm.

Lucienne Claes

Heerlijk eenvoudig, maar zo lekker

"Waterkers, asperges, hardgekookt eitje, in plaats van ham ook koude rosbief. Zalig. Afwerken met grof zeezout en peper", geeft Jef Vleugels als tip. Ook Liesbeth Sleurs uit Hoeselt laat ons watertanden: "Lekker zomerse salade met perzik, venkel, parelcouscous, buffelmozzarella, serranoham en een stroop van balsamico! Heel lekker!"

"Mijn slaatje is even eenvoudig als het lekker is: garnaaltjes, rauw fijn versneden witlof en witte boontjes, gemengd in een eenvoudige mosterdvinaigrette. Heerlijk met gebakken aardappeltjes", geeft Mario Lecluyze als tip mee.

Ook voor vegetariërs 

"Mijn zomersalade - carpaccio van cœur de bœuf tomaten - met rauwe ham voor de vleeseters en met artisjok voor de vegetariërs. Afgewerkt met Parmezaanse kaas. Makkelijk op voorhand te maken!" Bedankt voor de tip Lieve Du Bois!

Wat kan er nu nog beter zijn dan een Niçoise salade, met héél veel groenten, laat het maar smaken.😍

Nicole Vandaele

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!