Diëtiste Celine Engelen is tegen diëten: "Na een dieet is het een hele uitdaging om terug een normaal eetpatroon te ontwikkelen"

donderdag 6 mei 2021 - 12:25
unsplash
Vandaag is het internationale Anti- Dieetdag. Een dag waarop we alle mogelijke diëten overboord gooien. Het volgen van een dieet neemt bij veel mensen een grote plaats in hun leven in. Al blijkt dat helemaal niet zo gezond te zijn volgens diëtiste Celine Engelen: "Het brengt je lichaam helemaal in war", zei ze in De Madammen bij Siska.

"Het lijkt logisch om te denken dat een dieet de enige optie is om af te vallen. Het zit dan ook al jaren ingeburgerd om te diëten. Ook op sociale media worden er voortdurend nieuwe dieethypes gedeeld. Toch zijn deze niet de beste optie, zo blijkt."

 

Negatieve gevolgen diëten

"Diëten brengt je lichaam volledig in de war. Zo is iedereen geboren met een natuurlijk metabolisme. Door op dieet te gaan, breng je deze natuurlijke werking helemaal uit balans. Je zal je hongergevoel onderdrukken waardoor je niet meer gaat weten wanneer je nu echt honger hebt. Diëten kunnen op korte termijn even werken, maar niet op lange termijn. Zo kom je uiteindelijk in een jojo-effect terecht, waarbij je meer bijkomt dan afvalt. Het is na een dieet een hele uitdaging om terug in een normaal eetpatroon te komen. Diëten is alleen bedoeld voor mensen die een ziekte hebben zoals diabetes."

 

 

 

Diëten is alleen bedoeld voor mensen die een ziekte hebben zoals diabetes

Celine Engelen

Dieetalternatieven 

"Als je graag wilt afvallen, is het een goed idee om je levensstijl aan te passen. Leren luisteren naar je lichaam kan al een groot verschil maken. Eet pas als je honger hebt en verwar een dorstgevoel niet met een hongergevoel. Eigenlijk mag je alles eten wat je wilt, maar met mate."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!