Een Michelin Gids voor frituren

donderdag 29 november 2018 - 14:38
Het is 'De Week van de Friet'. Maar voor Tae-Yoon Michielsens zou die week het hele jaar mogen duren! Hij richtte de website 'Friet From Desire' op. Een soort van Michelin Gids, maar dan voor frietjes.

Tae-Yoon gaat wekelijks naar een frituur en bestelt altijd hetzelfde: een klein pakje friet met mayonaise en een Bicky Burger. Op zijn website 'Friet From Desire' schrijft hij dan een uitgebreide recensie en geeft de frituur een score op 20.

Het was eigenlijk als grap begonnen, maar toch bleef Tae-Yoon met het idee rondlopen. "Vroeger zat ik altijd op kot bij mijn vriendin en vroegen wij ons vaak af welke frituren er open zouden zijn en welke goed zijn. We zeiden al lachend dat we eens een gids met enkel frituren moesten maken. Wat dus eerst als grap bedoeld was, is na een paar jaar realiteit geworden," vertelt Tae-Yoon.

Hij let niet enkel op de frietjes, maar ook op de service, keuzemogelijkheid en prijs-kwaliteit. "De ideale frituur is waar je meteen het gevoel hebt dat het je stamfrituur is, ook al kom je er bijna nooit. Een afknapper is een vuile frituur, maar de grootste turn-off zijn platte frieten!" 

Staat jouw favoriete frituur nog niet op 'Friet From Desire'? Via de website of Facebook-pagina kan je Tae-Yoon suggesties doorsturen. Je kan je ook zelf kandidaat stellen om een recensies te schrijven!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!