Heerlijk herfstrecept: kruidige zoete aardappel met vanille-ijs

woensdag 28 oktober 2020 - 10:19
De herfst proeven, dat doe je met dit recept van de Messy Chef!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 1 zoete aardappel
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstok (of 1 tl)
  • I schijfje gember
  • 1 à 2 mandarijntjes
  • 1 el suiker
  • 2 el water
  • Klontje boter
  • Walnoot
  • Vanille ijs

Aan de slag

  • Zet de oven op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Leg ze in een ovenschaal samen met de kaneel, kruidnagel, suiker, water, steranijs en een plakje gember. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Serveer de zoete aardappel lauw in een kom. Schep er een bol ijs bij en werk af met een paar partjes mandarijn en fijngehakte walnoot.

Of volg gewoon het voorbeeld van Jelle zelf:

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!