Heerlijk Oostends vispannetje

vrijdag 29 mei 2020 - 09:35
Getty Images
Vis à volonté in dit recept!

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • een halve prei
  • 125 gram champignons
  • 1 teen look
  • 1 stengel selder
  • 500 gram mosselen
  • een half glas witte wijn
  • 150 ml room
  • 1 eigeel
  • 100 gram garnalen
  • Een paar takjes verse peterselie
  • 200 gram witte vis (bv. kabeljauw, schelvis, zeewolf,…)
  • 200 gram zalm
  • 100 gram gruyère kaas
  • 2 partjes citroen
  • Peper en zout
  • Boter
  • Serveertip: puree of aardappelen.

Aan de slag!

  1. Snijd de ui, prei, selder en look fijn. Snijd elke champignon in vier. Neem een kookpot die groot genoeg is zodat de mosselen er in kunnen.
  2. Smelt een klont boter in de kookpot en bak de groenten. Als de groenten wat kleur hebben, voeg dan de mosselen toe. Blus met de witte wijn en zet het deksel op de pot. Schud met de pot, haal de mosselen eruit zodra ze open zijn.
  3. Voeg de room toe aan het mosselvocht en laat nog even op een zacht vuurtje inkoken. Kruid bij met peper. Haal intussen een paar mosselen uit de schelp. Zet je oven op 200 graden.
  4. Snijd de vis in gelijke stukken en leg ze samen met de mosselen in de ovenschaal.
  5. Haal de saus van het vuur en roer er een dooier door. Giet over de vis. Werk het vispannetje af met een schijfje citroen, verse peterselie en gruyère kaas.
  6. Stop alles 15 minuten in de oven tot wanneer je een goudbruin korstje hebt. Werk af met verse garnalen en wat peper van de molen.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!